Syndige auberginer med hvidløgsdip
Denne opskrift med auberginer er oprindelig min mors, men jeg elsker at lave den, når jeg ønsker en kødfri dag eller bare har lyst til noget virkeligt syndigt. Kombinationen af den sprøde skal med auberginens bløde midte giver en konsistens, som er “to die for” (som vi siger i min familie). Hvidløgsdippen er et must for at give den rette balance i smagene. Min mund løber helt i vand bare ved at sidde og skrive dette indlæg. Må vist lave disse igen meget snart! Opskrifte kan bruges som forret til 4 personer eller hovedret til 1-2 personer.
1 aubergine
150 gr. rasp
1 æg
1 spsk. mel
salt/peber
Creme fraiche 18 %
1-2 fed hvidløg
lidt olivenolie
Smagsneutral olie til at stege i f.eks. solsikkeolie
Aubergine
- Skær auberginen i skiver af 2 cm tykkelse.
- Læg skiverne på en tallerken og drys salt over. De skal ligge i ca. 15 min. og trække væde ud.
- Vend skiverne efter 15 min. og gentag punkt nr. 2.
- Dup med køkkenrulle, så skiverne bliver tørre.
- Vend skiverne i sammenpisket æg.
- Bland mel og rasp sammen med salt og peber og vend skriverne i raspen.
- Steg skiverne i rigeligt solsikkeolie. De skal ikke steges færdige blot blive gyldne.
- Kom skiverne i ovnen i 15 min. ved 200 grader.
Hvidløgsdip
- Bland creme fraiche, lidt olivenolie, hvidløg, salt og peber sammen.