Jordbærsoufflé er oplagt at lave, hvis du skal have gæster og gerne vil imponere dem. Desserten lyder svær, men jeg vil vove at påstå, at alle kan lave denne opskrift.
Soufflé
At spise en soufflé smager lidt som at spise en sky – ikke fordi jeg har prøvet det. Men jeg forestiller mig, at en sky må smage sådan – i hvert fald konsistensen. Når du tager en skefuld soufflé ind i munden, så forsvinder den. Den er dejlig let, og derfor har du kun smagen tilbage fra den frugt, du fx. bruger som smagsgiver.
Laves i forvejen
Du kan lave dine jordbærsouffléer et par timer i forvejen – men vente med at bage dem, til når du skal bruge dem. De skal bare stå i køleskabet indtil. Jeg vil ikke lave dem mere end 3 timer før, ellers oplever du, at de ikke bliver lette og luftige. Når souffléerne er bagt, er det vigtigt at få dem ind på bordet med det samme. De falder nemlig sammen med det samme.
Andre smage
Det er virkelig kun fantasien der sætter grænser for, hvilke smage du kan have i dine souffléer. Jeg har også lavet en opskrift på banansoufflé, som smager virkelig lækker med en kugle vaniljeis til. Du kan læse opskriften her. Der er også videoer af, hvordan du sørger for, at dine souffléer hæver, som de skal.
5 personer
Du skal bruge:
Jordbærpuré
200 g. jordbær
3 tsk. sukker
Saft af 1/2 citron
1/2 tsk. vanillesukker
Soufflé
4 æggehvider
100 g. flormelis
2 spsk. sukker
Lidt smør til at smøre formene
Balsamicomarineret jordbær med basilikum
Lidt jordbær i skiver
Lidt fintsnittet basilikum
Lidt balsamico
Lidt rørsukker
Sådan gør du:
- Smør 4 ramakiner med blødt smør. Drys sukker i ramakinerne, og drej dem rundt, så der er sukker over det hele inden i.
- Lav jordbærpuréen ved at blende jordbær, sukker, citron og vanillesukker
- Pisk æggehviderne i en helt ren skål til skum, der kan stå af sig selv.
- Tilsæt flormelis lidt af gangen, mens du stadig pisker. Hviderne skal være seje og blive til en tyk marengsmasse.
- Kom en skefuld jordbærpuré i bunden af hver ramakin
- Bland derefter resten af jordbærpuréen i en skål med 1/3 af marengsmassen.
- Når det er blandet godt, vendes resten ad marengsmassen i meget forsigtigt.
- Kom massen i souffléformene/ramakiner. De skal fyldes helt til randen.
- Derefter ridses med en kniv eller negl hele vejen rundt i kanten. Ellers hæver de ikke flot op og gør sig fri af kanten.
- Bages i midten af ovnen i 12-15 minutter ved 200 grader. Ovndøren må ikke åbnes undervejs, da souffléen så vil falde sammen
- Pynt med jordbær, der er marineret i balsamico, basilikum og sukker
Is
Servér gerne en kugle is til din jordbærsoufflé. Her ville jeg servere en kugle vaniljeis.
Til jordbærsoufflé vil jeg servere en lækker Moscato d’asti, der er en mousserende vin fra Italien. Vinen kommer fra Piemonte-området, og Asti er navnet på byen, som vinen kommer fra. Moscato er den drue, som vinen er lavet på.
1 Comment