Denne spidskålssalat er som slik. Alle elsker den – også børn. Jeg serverer den ofte sammen med gris, da æble, gris og spidskål går rigtig godt sammen. Men den kan bruges til tilbehør til f.eks. en bøf eller et stykke kylling. Det er igen min mor, der har introduceret mig til denne lækre salat, og jeg laver den hele året rundt. Den kan sagtens bruges som gæstemad, fordi den er så lækker.
Hvorfor mormor?
Hvordan mormoren kommer ind i denne opskrift, det kan jeg ikke rigtig svare på – udover det er min mor, som også er mormor, der laver denne dressing. Men det er ikke hende, der har fundet på navnet. En dressing bestående af fløde, sukker og citron, hedder simpelthen en mormor-dressing – og den passer perfekt til spidskålssalat.
Hvad kan du ellers bruge dressingen til?
Jeg bruger også dressingen om sommeren, hvis jeg f.eks. serverer hjertesalat med friske jordbær. Åhhh, det må godt snart blive jordbær tid igen!
I forhold til spidskål, kan du både bruge sommer- og vinterudgaven. Denne ret kan spises hele året. Du skal bare være obs på, at æblerne er faste, lidt syrlige og ikke grynede.
Hvis du synes, dressingen skal være mere syrlig, kommer du bare mere citron i. Hvis den mangler sødme, skal du bare tilsætte lidt mere sukker. Lad den gerne stå lidt og trække.
Du skal bruge:
1/2 spidskål
1 1/2 æble (pink lady)
1 dl. piskefløde
Saft fra en hel citron
3 tsk. sukker
Lidt peber
Sådan gør du:
- Snit spidskål meget fint i lange strimler. Skær evt. strimlerne over én gang på midten, så de ikke bliver for lange.
- Tag kernehuset ud af æblerne, og skær æblerne i tynde både.
- Kom æbler og spidskål i en stor skål.
- Bland piskefløde, sukker, lidt peber og citron sammen i en lille skål.
- Når sukkeret er opløst, kommes dressingen over spidskål og æbler.
- Servér.