Laksemousse

Jeg er vild med den klassiske tunmousse lavet med smør og creme fraiche, som minder mig om min barndom. Jeg fik den altid hos min moster ved festlige lejligheder og bliver engang imellem frisket til at lave den selv. Her på det sidste, har jeg gået og spekuleret på, om man kan lave laksemousse på samme måde. Og det kan man sørme!

Jeg har brugt varmrøget laks til denne laksemousse, som er lavet på 10 min. Du kan endda lave den dagen før, så du kun skal koncentrere dig om hovedretten og desserten til gæsterne.

Du skal bruge:

180 g. varmrøget laks

1/2 dl. creme fraiche 18 %

100 g. blødt smør

Citronsaft

Feltsalat

Salt/peber

Sådan gør du:

  1. Tag skindet af laksen
  2. Bræk laksen i mindre stykker
  3. Pisk laks, smør, creme fraiche, salt og peber sammen med en elpisker
  4. Smag til med lidt citronsaft
  5. Kom i en form fx. en rugbrødsform
  6. Stil på køl i mindst 6 timer

Serveres sammen med en cremefraiche-dressing med lidt dild i.


Andre opskrifter med laks

Laksepirog
Laksepirog med dildcreme
Røget laks med lakserogn og dildcreme


Varmrøget laks med burrata, danske jorsbær og fennikelsalat


Bruschettas
Bruschetta med avokadomos og laks
Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!