Denne opskrift på kylling med cashewnødder lærte jeg at lave i Thailand på et madkursus. Det kræver ikke de store evner i køkkenet for at lave den, og hvis man skærer alt ud på forhånd, tager den max. 15 min. at lave. Mine gæster elskede den.
Soja
Til denne ret skal der bruges både en lys og en mørk sojasauce. Soja kommer oprindeligt fra det gamle Kina og er blevet en uundværlig ingredien i det thailandske køkken. Den er lavet på fermenteret sojabønner, hvilket giver den en karakteristisk smag. Ofte bruger vi primært den lyse sojasauce, det er dén, som ofte hedder Kikkomans. Hvis du vil læse mere om sojaens historie, kan du læse mere her.
Den lyse soja er blevet fermenteret i kortere tid, hvilket resulterer i en lys farve og en mildere smag. Lys sojasauce bruges ofte til at tilføje en saltet smag uden at ændre farven på retten.
Den mørke soja gennemgår en længere fermentering, hvilket giver den en dybere farve og en mere kompleks, krydret smag. Den bruges normalt i små mængder for at tilføje farve og intensitet til retter.
I rette kylling med cashewnødder skal vi både bruge den salte smag og den sorte farve.
Jasminris
Til rette serverer jeg jasminris. Jasminris har en aromatisk smag og stammer oprindeligt fra Thailand. Så det er den perfekte ris at servere til kylling med cashewnødder. For at opnå den bedste tilberedning af risene skal de skylles flere gange i koldt vand, inden de koges. Dermed fjerner man stivelsen i risene og opnår et mindre klistret resultat, når de er kogte. Jeg har desuden erfaret, at risens kvalitet er altafgørende for, om du får succes med din riskogning. Så jeg er begyndt at købe ris i thai-supermarkederne på Istedgade. De er billige, poserne er store, og jeg får det bedste resultat. Læs her om mine anbefalinger til asiatiske supermarkeder i København.
Kylling med cashewnødder
Ingredienser
- 2 spsk. olie uden smag – aller helst sojabønne olie ellers vindruekerne eller solsikkeolie
- 450 g. kyllingebryst uden skind
- 1 spsk. mørk sojasauce Black soy sauce
- 1/2 spsk. lys sojasauce fx Kikkomans sojasauce
- 2 fed hvidløg
- 1/2 rød peber skåret i store tern
- 1/2 grøn peber skåret i store tern
- 1 bdt. forårsløg skåret i 5 cm. lange stykker og halveret på langs
- 150 g. cashewnødder usaltede, hvis du kan få dem
- 1 stk. skalotteløg i små tern
- 1 nip sukker
- friske koriander til pynt
Sådan gør du
- Skær kyllingebrysterne i store tern
- Varm olien i en wok eller gryde
- Pres hvidløgene i en hvidløgspresser, og kom dem ned i wokken, Steg dem, indtil hvidløgene er gyldne
- Tilføj kyllingen, og steg det, indtil det skifter farve. Tilsæt derefter ternene af de røde og grønne pebre samt løget.. Kom en lille smule vand ved, hvis der er behov for det
- Tilsæt østerssauce, mørk soja, lys soja og sukker.
- Tilsæt forårsløgene og cashewnødder og steg det i 1-2 minutter
- Pynt med friske koriander og servér med jasminris