Kylling med cashewnødder

Kylling med cashewnødder
Den thailandske ret kylling med cashewnødder

Denne opskrift på kylling med cashewnødder lærte jeg at lave i Thailand på et madkursus. Det kræver ikke de store evner i køkkenet for at lave den, og hvis man skærer alt ud på forhånd, tager den max. 15 min. at lave. Mine gæster elskede den.

Soja

Den lyse soja er blevet fermenteret i kortere tid, hvilket resulterer i en lys farve og en mildere smag. Lys sojasauce bruges ofte til at tilføje en saltet smag uden at ændre farven på retten.

Den mørke soja gennemgår en længere fermentering, hvilket giver den en dybere farve og en mere kompleks, krydret smag. Den bruges normalt i små mængder for at tilføje farve og intensitet til retter.

I rette kylling med cashewnødder skal vi både bruge den salte smag og den sorte farve.

Jasminris

Til rette serverer jeg jasminris. Jasminris har en aromatisk smag og stammer oprindeligt fra Thailand. Så det er den perfekte ris at servere til kylling med cashewnødder. For at opnå den bedste tilberedning af risene skal de skylles flere gange i koldt vand, inden de koges. Dermed fjerner man stivelsen i risene og opnår et mindre klistret resultat, når de er kogte. Jeg har desuden erfaret, at risens kvalitet er altafgørende for, om du får succes med din riskogning. Så jeg er begyndt at købe ris i thai-supermarkederne på Istedgade. De er billige, poserne er store, og jeg får det bedste resultat. Læs her om mine anbefalinger til asiatiske supermarkeder i København.

Kylling med cashewnødder

Kylling med cashewnødder

Myfoodblog.dk
Original opskrift fra Thailand
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Thailandsk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk. olie uden smag – aller helst sojabønne olie ellers vindruekerne eller solsikkeolie
  • 450 g. kyllingebryst uden skind
  • 1 spsk. mørk sojasauce Black soy sauce
  • 1/2 spsk. lys sojasauce fx Kikkomans sojasauce
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 rød peber skåret i store tern
  • 1/2 grøn peber skåret i store tern
  • 1 bdt. forårsløg skåret i 5 cm. lange stykker og halveret på langs
  • 150 g. cashewnødder usaltede, hvis du kan få dem
  • 1 stk. skalotteløg i små tern
  • 1 nip sukker
  • friske koriander til pynt

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingebrysterne i store tern
  • Varm olien i en wok eller gryde
  • Pres hvidløgene i en hvidløgspresser, og kom dem ned i wokken, Steg dem, indtil hvidløgene er gyldne
  • Tilføj kyllingen, og steg det, indtil det skifter farve. Tilsæt derefter ternene af de røde og grønne pebre samt løget.. Kom en lille smule vand ved, hvis der er behov for det
  • Tilsæt østerssauce, mørk soja, lys soja og sukker.
  • Tilsæt forårsløgene og cashewnødder og steg det i 1-2 minutter
  • Pynt med friske koriander og servér med jasminris
Keyword Cashewnødder, kylling, thailandsk

Andre thailandske opskrifter

Artikel: Det thailandske køkken

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!