Jeg er vild med den italienske salsiccia pølse, og bruger dens fars til alle mulige retter lige fra risotto, pizza og til denne pastaret. Salsiccia pølser er små og tykke, ligner lidt vores medisterpølser. Men til pasta med salsiccia pølser steges de ikke hele, man skærer pølsen op og steger farsen, som allerede er dejligt krydret.
Hvor køber man den?
Den italienske salsiccia pølse kan bl.a. købes i Salling og det italienske supermarked Supermarco i Kbh. Den er ikke billig, men den er drøj i smagen, så man behøver ikke så meget. Jeg køber en større portion salsiccia pølser og fryser dem ned, så jeg altid har et par stykker, når jeg lige får lyst til lidt lækkert. Jeg bruger 1 pølse pr. person til pasta med salsiccia pølse.
Hvordan smager den?
Salsiccia pølsen er ofte krydret med fennikelfrø, så den får en snert af anis. Derfor passer fennikel perfekt i retter sammen med denne pølse. Ellers kan man tilsætte fennikelfrø eller fennikel i retten, da de virkelig komplimenterer hinanden.
Til 2 personer
Du skal bruge:
200 g. tørret spaghetti
Lidt olivenolie
100 g. parmesanost
1 glas tør hvidvin
1 tsk. tørret timian
400 g. salsiccia pølse med fennikelfrø
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 dl. piskefløde 38 %
Sådan gør du:
1. Fjern skindet fra pølserne og kom farsen på en pande. Hak farsen med en paletkniv, så den smuldre i mindre stykker. Der skal som regel ikke fedtstof på panden, da pølserne er fede i sig selv. Men tilføj lidt olivenolie, hvis det hænger fast.
2. Kom løg og hvidløg på panden sammen med kødet, indtil de er klare.
3. Når farsen er gennemstegt kommes 1/2 glas hvidvin ved, og væsken koges næsten væk.
4. Tilsæt fløde, parmesan og timian. Lad det simre, indtil pastaen er kogt færdig.
5. Kog pastaen, indtil den er møre (ca. 12 min.), der skal stadig være en smule bid i den.
6. Kom pastaen på panden med salsiccia saucen, og vend det godt rundt. Servér med lidt parmesanost på toppen.