Mascarpone

Vidste du, du kan lave hjemmelavet mascarpone? Det kan du, og det er ret nemt. Det eneste du skal bruge er fløde og citron.

Italiensk ost

Mascarpone er en rig og cremet italiensk friskost, der stammer fra Lombardiet-regionen i det nordlige Italien. Denne lækre ost er kendt for sin bløde tekstur og milde smag, der gør den utrolig alsidig i køkkenet. Den bruges både i det søde og det salte køkken.

Sådan fremstilles den

Osten fremstilles traditionelt ved at varme fløde op og tilsætte en syre, såsom citronsaft eller eddike, som får fløden til at koagulere dvs. skille. Efter koaguleringen fjernes vallen, og den tilbageværende masse bliver til mascarpone. Denne proces giver osten dens karakteristiske silkeagtige konsistens og rige, fyldige smag.

Det kan du bruge den til

Mascarpone anvendes både søde og salte retter. Den mest kendte anvendelse af mascarpone er nok i den klassiske italienske dessert tiramisu, hvor den blandes med æg, sukker for at skabe en lækker og luftig creme. Osteb bruges også ofte i cheesecakes, som en rig erstatning for flødeost, hvilket giver en blødere og mere luksuriøs tekstur.

I det salte køkken kan mascarpone anvendes til at komme i saucer og supper, hvilket giver en cremet konsistens. Den kan også røres i risotto lige inden servering for at gøre den ekstra cremet og fyldig. Mascarpone er også lækker smurt på brød eller som en del af en forret med røget laks eller prosciutto.

Citrontiramisu

Citrontiramisu

Jeg bruger især mascarpone, når jeg laver tiramisu. Er du som mig også vild med citron, så skulle du prøve denne citrontiramisu. Den er friskere og lettere end den originale tiramisu. Udover mascarpone bruger jeg limoncello, lemoncurd og ladyfingers.

Få opskriften her: https://myfoodblog.dk/citron-tiramisu/

Mascarpone

Myfoodblog.dk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 days
Samlet tid 2 days 10 minutter
Ret Dessert, Forret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2,5 dl piskefløde gerne økologisk
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Fløden varmes op i en gryde til 85 grader. Brug et termometer og rør rundt hele tiden
  • Når fløden er 85 grader kommes citronsaften i, hvorefter fløden bliver tykkere
  • Sæt fløden i køleskabet til næste dag
  • Næste dag kommes fløden over i en si foret med køkkenrulle. Under sien skal der være en skål. Sæt flødemassen i køleskabet endnu et døgn, så vallen kan dræne fra massen
  • Næste dag er osten færdig og kan bruges eller kommes i en lufttæt beholder.

Video

Keyword fløde, italiensk ost, tiramisu

Andre italienske opskrifter

Er du som mig vild med italienske opskrifter, så finder du min samling via linket. Meget af inspirationen til disse retterne stammer fra mine rejser til Italien.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!