Det er Halloween lige om lidt, og så selvfølgelig har jeg været i køkkenet og lave disse græskarsnitter. Ja, de kendte hindbærsnitter – bare med græskarmarmelade. De er faktisk forholdsvis nemme at lave og smager virkelig godt. Og så gør det ikke noget, at man kan sige, at man rent faktisk spiser grøntsager, selvom det smager voldsomt syndigt.
Græskar
Man kan efterhånden få rigtig mange forskellige græskar i butikkerne. Men til disse græskarsnitter bruger jeg de mest almindelige, nemlig hokaidogræskar. De fås i flere forskellige størrelse, men til denne opskrift skal der kun bruges en smule, så et lille hokaido er nok. Marmeladen, som bruges i snitten, kan sagtens laves flere dage i forvejen. Det bliver den kun bedre og mere fast af. Så er der heller ikke så meget at lave på én gang.
Halloween
Det er Halloween den 31. oktober. Men i Danmark er der tradition for, at Halloween bliver fejret allerede i efterårsferien rundt omkring. Det er lidt nemmere, når man har fri at lave en masse sjove løjer. Så vil du byde dine gæster på en rigtig Halloween ting, så servér denne græskarsnitte. Du vil helt sikker blive populær både hos store og små gæster.
Eftermiddagsteen
Jeg vil serverer disse græskarsnitter til en kop te eller kaffe en eftermiddag her i oktober, hvor jeg får gæster. De opbevares bedst i en lufttæt dåse. Sæt dem ikke i køleskabet, hvis du har kommet glasur på, for så smelter glasuren, og dit store arbejde er ødelagt.
Græskarsnitter
Ingredienser
Græskar marmelade
- 350 g Græskar ca. 1/2 hokaido græskar (lille)
- 1 dl Vand
- 1 Citron
- 125 g Sukker
- 1/4 tsk Kanelsukker
Mørdej
- 2 tsk vaniljesukker
- 150 smør
- 75 g flormelis
- 1 stk æg
- 250 g hvedemel
Pynt
- 3 dl flormelis
- 2-3 dråber orange frugtfarve
- 2 spsk vand
- 3-4 spsk chokoladekrymmel
Sådan gør du
Græskar marmelade
- Skær skrællen af græskaret og fjern kernerne
- Skær det rensede græskar i store tern
- Kog græskarret i vand i 25 min., til det er helt mørt
- Blend græskarret i en blender
- Kom mosen tilbage i gryden, tilsæt citronsaft, sukker og kanel
- Kog det til sukkeret er opløst
- Afkøl marmeladen i et par timer
Mørdej
- Kom smør, flormelis og vaniljesukker i en skål eller røremaskine, og bland det godt
- Tilsæt melet og saml det hele med et æg
- Når dejen kan samles til en kugle, lægges den på et stykke bagepapir og trykkes flad
- Læg et nyt stykke bagepapir oven på den flade dejkugle. Rul oven på bagepapiret med en kagerulle, så dejen bliver fladere. Dejen skal rulles ud til et rektangel og have en tykkelse på 3 millimeter
- Læg rektanglen på et skærebræt, og kom den ind i køleskabet i 30 minutter
- Efter de 30 min. tages dejen ud af køleskabet og skæres i 2 lige store stykker
- Vend det ene stykke mørdej over på et nyt stykke bagepapir
- Smør græskarmarmelade ud på det ene stykke mørdej
- Vend det andet stykke mørdej oven på
- Bages i ovnen i ca. 25 min,. ved 180 grader alm. ovn
Pynt
- Når snitten er helt afkølet blandes flormelis, frugtfarve og vand
- Glasuren kommes ud over snitten, og der drysses med chokoladekrymmel
- Lad glasuren størkne, og skær snitten ud i passende stykker
- Servér
Andre opskrifter med græskar
Sidste år til Halloween lavede jeg denne virkelig lækre græskarkage med sukkersyltede græskarstrimler. Hvis du ikke har prøvet den endnu, så kan jeg varmt anbefale den. Svigermor har afprøvet og godkendt opskriften, og jeg er sindssyg stolt af at have fundet på de flotte og sprøde sukkersyltede græskarstrimler. Så hvis du vil serverer noget lidt anderledes for dine gæster her til Halloween, har denne kage helt sikkert wow-effekt.