Estragonmayonnaise er et hit hjemme hos mig. Jeg bruger den til så mange ting. Generelt er mayonnaise med krydderurter fantastisk, og hvis jeg har fået købt for mange krydderurter, laver jeg altid en krydderurteolie, som kan bruges i min mayonnaise.
Du skal bruge:
2 dl. olie (solsikkeolie) + 1/2 dl. olie til mayonnaisen
50 g. frisk estragon
1 tsk. salt
1 æggeblomme
1 tsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
Sådan gør du:
Varm olien op til 55 grader i en gryde
Kom 2 dl. olie og estragon i en blender og blend i 5 min.
Si estragonolien igennem en finmasket si, samtidig med du presser estragonen en smule
Estragonolien afkøles helt (man får ca, 1 dl. olie)
Pisk æggeblomme, citronsaft og dijonsennep med en elpisker
Tilsæt estragonolien lidt ad gangen, imens du pisker. Sørg hele tiden for, at ægget kan absorbere olien, før du tilsætter nyt olie.
Når estragonolien er inkorporeret, tilsættes den almindelige olie
Mayonnaisen er færdig, når den er tyk. Er den blevet for tyk, kan der tilsættes lidt vand
Smag til med salt og peber
Myfoodblog.dk
Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.
Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.
Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.
Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.