Varmrøget laks med burrata, danske jordbær og fennikelsalat er en frisk og sommerlig forret eller salat, man kan servere portionsanrettet til sine gæster. Den er frisk pga. fennikel, dejlig cremet pga. burrataen og sød og syrlig pga. jordbærrene. Perfekt til en sommeraften.
Burrata
Burrata er en ost, der ligner den friske mozzarella. Den har et mere flydende indre – ja, den er nærmest flødeagtigt. Hvis du ikke er stødt på den endnu, så er den ved at blive ret populær. Man kan mange gange få den i gode osteforretninger, denne gang var jeg heldig at finde den i Irma. Men det er første gang, jeg har set den i et supermarked. Selve smagen er meget neutral og skal piftes op med salt, peber og en god olivenolie.
Fennikel
Fennikel smager bare godt sammen med laks. Den har en svag smag af lakrids/annis, der generelt smager godt til fisk. Jeg råmarinerer den ofte i lidt olivenolie i et par timer, så bliver den rigtig lækker. Den råmarinerede fennikel giver lidt knas til retten varmrøget laks med burrata, jordbær og fennikelsalat.
Til 4 personer
Du skal bruge:
2 stk. varmrøget laks
2 stk. burrata
1 fennikel
1 bdt. dild
20 jordbær
En god olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du
- Skær fenniklen i tynde skiver på et mandolinjern.
- Læg skiverne i en skål og kom olivenolie, salt og peber ved. Bland det godt rundt, og lad det stå og trække et par timer på køkkenbordet.
- Når fenniklen har trukket, fordeles den i bunden af 4 serveringsskåle.
- Bræk den varmrøgede laks i store stykker, og læg den oven på fenniklen.
- Skær jordbærrene i halve, og fordel dem i skålene.
- Riv burrataen fra hinanden, og læg den oven på laksen,
- Pynt med masser af dild og lidt olivenolie.
- Kom salt og peber på osten.
- Servér.
Hej
Kan du hjælpe med en cirka mængde/gram til din opskrift med varm røget laks og burrata?
Skal lave denne forret til 75!
På forhånd tak
Mvh Michael
Forfatter
Hej Michael. Dejligt at høre, du skal bruge opskriften. Lad mig endelig vide, hvordan det gik. Jeg tror, jeg vil skalere opskriften ned og bruge ca. 70 g. varmrøget laks, 50 g. burrata, 50-70 g. fennikel. Men prøv det lige af inden, det er svært for mig at gøre det i hovedet. Jeg har det bedst med at have tingene foran mig. Rigtig god fornøjelse 🙂