Små gule macarons fyldt med lækker saltkaramel er den perfekte værtindegave at have med til påskefrokosten eller til at servere til kaffen, hvis du selv holder frokosten.
Disse er forholdsvis enkle at lave, men tager noget tid. Karamellen kan sagtens laves dagen i forvejen.
Du skal bruge:
1 ds. kondenseret mælk
172 g. mandelmel
300 g. flormelis
160 g. æggehvider (de skal have stuetemperatur)
100 g. sukker
Gul frugtfarve
1 1/2 tsk. havsalt
- Karamel: Kom dåsen med det kondenserende mælk i en gryde, og dæk dåsen helt med vand. Kog den i 3 timer. Sørg for, den hele tiden er under vand.
- Bland mandelmel med flormelis i en skål.
- I en anden skål piskes æggehvider og sukker helt stift.
- Når hviderne er stive, sigtes blandingen af mandelmel og flormelis i.
- Vend rundt meget forsigtigt og tilsæt frugtfarve lidt af gangen, indtil du har den rette farve.
- Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt små cirkler på bagepapiret på størrelse med en 5-krone.
- Lad bundene stå i 45 min. og tørre.
- Bag dem derefter i en 160 grader varm ovn i ca. 12 minutter.
- Dåsen med den kondenseret mælk er nu blevet til karamel og skal blandes med ca. 1 1/2 tsk. havsalt.
- Når bundene og karamellen er kølet af, samles de ved at sætte en lille klat karamel mellem to bunde.
- Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.