Langt, langt ude på landet i det mørke Jylland ligger den 2-stjernede Michelin-restaurant Henne Kirkeby Kro. Jeg har længe ønsket mig at besøge den og smage Paul Conninghams mad. Det var fredag i efterårsferie med svigerforældrene under armen, at denne drøm gik i opfyldelse.
Man kan ikke lade være med at blive charmeret allerede fra første blik, man kaster på kroen. Alt lokker og byder en naturligt indenfor. Da vi ankom, åbnede tjeneren døren og spurgte, om det var Joachim (svigerfar), der kom der. Det var det rigtig nok, og vi blev budt velkommen tilbage. Svigerforældrene havde været der 14 dage før med et vennepar. Jeg tænkte på det tidspunkt, at det var rigtig god service at sige velkommen tilbage, for mine svigerforældre havde kun sagt i en sidebemærkning, da de gik, at de ville komme igen om 14 dage. Alligevel havde de opfanget det. Det var bare god service og betænksomhed.
Tjeneren sagde flere gange, at vi ville få en speciel menu denne aften. Vi forstod ikke et klap af det og var kommet et godt stykke ind i serveringerne, før vi så, at de andre gæster fik serveret noget andet end os. Henne Kirkeby Kro havde uden vores viden kreeret en helt speciel menu og vinmenu til os, så mine svigerforældre ikke skulle have den samme smagsoplevelse som for 14 dage siden! Det vidner bare om betænksomhed og stort overskud! Jeg var solgt.
Men nu til maden, for den var også helt fantastisk og smagte af så meget kærlighed til råvarerne, gæsterne og konceptet, at jeg blev helt overvældet. Hver mundfuld fik mig til at ønske mere, og jeg kunne trille hjem bagefter. Vinene i vinmenuen var nøje udvalgte, passede perfekt og blev skænket rundhåndet op. Dette har bare en af mine top 3 Michelin-oplevelser. Gordon Ramsay kan ingen slå, men Henne Kirkeby Kro kommer tæt på.
Først fik vi Amuse med et glas lyserøde bobler
Kartoffelpuré chip med lemon mayo
Krydrede nødder
Der efter fik vi 3 snacks
Havens kartofler & porre suppe med friteret Gillardeauøsters.
Kyllingelever parfait med syltet valnødder & trøffel
Blæksprutte kimchi
Hjemmelavet brød med citrussmør
Tre forretter:
Cannelloni med kammusling & hummer. Røget smør sauce
Stegt pighvar med oksehale & baby løg, rødvinssauce
Gris på tre forskellige måder
Til sidst fulgte to desserter
Syltet ananas med macadamia nøddeis
Chokolademousse med chokolade is
Wow en aften! Det kostede 1300 kr. for alle disse retter, og hvis man vil have vinmenuen med, koster den også 1300 kr. Det er ikke, fordi retterne ser særlig prangende ud. Men de dufter fantastisk og smager vidunderligt. Dertil kom den helt igennem perfekte service, hvor passionerede tjenere stolt fortalte om håndværket og fællesskabet, som opstår, når man arbejder for en fælles sag. En helt fantastisk oplevelse, som jeg sent vil glemme. Tak Henne Kirkeby Kro!
Oktober 2018