Jordbærtrifli

Denne jordbærdessert er den nemmeste og mest velsmagende, jeg kender. Jeg laver den især i starten af jordbærsæsonen, hvor jordbærrene endnu ikke har den rigtige smag af dansk sommer, men skal hjælpes lidt på vej. Det bliver de i denne dessert med balsamico, søde makroner og cognac.

Jordbærtrifli – 4 personer

ca. 400-500 gr. jordbær

1 1/2 spsk. rørsukker

4 spsk. mørk balsamico

12 spsk. græsk yoghurt 10 %

4 spsk. flormelis

1 vaniljestang

Ca. 24 makroner (afhængig af størrelsen på glassene)

Cognac eller anden likør

Mynteblade

  1. Skyld jordbærrene og skær dem i kvarte.
  2. Læg dem i en skål og kom balsamico og rørsukker over dem. Lad dem trække i en time.
  3. Rør græsk yoghurt, formelis og vaniljekorn sammen i en skål. Smag evt. til med lidt mere flormelis, hvis yoghurten er for sur.
  4. Når jordbærrene har trukket, hakkes myntebladene og kommes ned til jordbærrene.
  5. Nu skal tingene i høje glas.
  6. Knus 2-3 makroner groft i bunden af hvert glas. Der må gerne være store stykker.
  7. Dryp cognac over makronerne. Pas på de ikke bliver for våde.
  8. Læg pænt en skefuld jordbær oven på makronerne.
  9. Derefter skal et lag af yoghurten på.
  10. Fortsæt indtil der ikke er mere frugt, yoghurt og makroner. Husk, at dryppe med cognac hver gang, du lægger makroner.
  11. Slut af med yoghurt på toppen og lidt mynteblade.

April 2017

error: Content is protected !!