Myfoodblog.dk

Chicken satay med peanutsauce

Chicken satay
Chicken satay med peanutsauce

Chicken Satay er en klassisk ret fra det sydøstasiatiske køkken, der kombinerer saftige kyllingestykker med en skøn, cremet peanutsauce og et strejf af krydderier. Det bedste ved denne ret er, at den ikke kun smager fantastisk, men den er også nem at forberede og servere. Så lad os dykke ned i opskriften og se, hvordan du kan imponere dine gæster med denne lækre ret.

Chicken satay på en restaurant i Khao Lak, Thailand. Flot måde at præsentere dem på

Madkursus

Chicken satay var én af de retter, jeg ville lære at lave helt rigtig, da jeg i sommerferien var på ferie i Thailand. Så jeg tog på madkursus og har sidenhen udviklet opskriften, jeg fik. Så opskriften er tilpasset de ingredienser, vi kan få i Danmark og er ikke for stærk for danske munde. Hvis man synes, den ikke er stærk nok, skal man bare putte mere Massaman curry paste i.

På madkursus i Thailand. Min kæreste Jesper er i gang med at grille kyllingespyddene

Massaman curry paste

Chicken satays peanutsauce er lavet med massaman curry paste, som jeg køber i asiatiske supermarkeder eller specialbutikker. Men du kan helt sikkert også få den i større supermarkeder, der er den bare dyrere.

Massaman curry paste er en velsmagende og krydret krydderiblanding, der bruges bl.a. i den thailandske ret kendt som Massaman Curry.

Massaman curry paste indeholder ingredienser såsom tørrede chili, hvidløg, løg, ingefær og krydderier som kardemomme, kanel og stjerneanis. Nogle opskrifter kan også inkludere tamarind, korianderfrø og andre aromatiske krydderier.

Du kan lave din egen paste derhjemme ved at male og blande de nødvendige ingredienser, hvis du ønsker en mere personlig og frisk tilgang. Men det er lettere at købe den færdig. Det gør de også i Thailand.

Massaman curry paste fås i asiatiske supermarkeder

Marinade

I chicken satay skal kyllingen ligge i en marinade et par timer som blandt andet indeholder kokosmælk, gurkemeje, karry, soja og hvidløg. Grunden til, at man marinere kød, er, at marinader tilføjer dybde, smag og aroma til kødet. Ingredienser som urter, krydderier, citrusfrugter, eddike og oliemarinader bidraget til at forbedre kødets smag og giver det en ekstra dimension. Derudover kan marinader hjælpe med at gøre kødet mere mørt. Syrer, som citronsaft eller eddike i marinader, kan nedbryde proteiner i kødet, hvilket gør det blødere og mere saftigt.

Marinering kan også gøre det lettere at grille, stege eller bage kødet, da det gør, det ikke bliver tørt eller brændt under tilberedningen. Så næste gang du planlægger at tilberede kylling eller andet kød, overvej at marinere det for at tilføre smag. Det kræver ikke nødvendigvis meget ekstra arbejde, men resultatet vil være det værd.

I denne opskrift gør marinaden, at kødet bliver super mørt og er nemt at grille.

Grillede kyllingespyd

Palmesukker

Der skal palmesukker i peanutsaucen. Men hvad er palmesukker egentlig? Palmesukker bruges i mange forskellige retter, herunder desserter, kager, marinader, saucer og drikkevarer for at tilføje en unik sødme og smag. Det bliver især brugt i det thailandske køkken. Det er en alsidig ingrediens, der bliver mere og mere tilgængelig i supermarkeder og helsekostbutikker over hele verden på grund af dets stigende popularitet som et sundere alternativ til raffineret sukker.

Udskriv

Chicken satay

En lækker forret til 4 personer. Hvis du ønsker den stærkere, skal du bare komme mere massaman curry paste i. Den oprindelige opskrift er på 50 g.
Ret Forret
Køkken Thailandsk
Keyword grill, kokosmælk, kylling, marinade, peanuts, thailandsk
Forb. tid 2 timer 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 3 timer
Antal 4 personer
Forfatter Myfoodblog.dk

Ingredienser

Marineret kylling

  • 2 stk. kyllingebryster ca. 300-500 gr.
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. karry pulver
  • 1 spsk. soja
  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 dl. kokosmælk
  • 4 fed hvidløb

Peanuts sauce

  • 1 dl. kokosmælk
  • 30 g. massaman curry paste Brug 50 g. ,hvis den skal være rigtig stærk
  • 2 spsk. palmesukker eller alm. sukker
  • 1 dl. saltede peanuts
  • 20 grillpinde af træ
  • 1/2 spsk. tamarind sauce

Sådan gør du

Marineret kylling

  • Skær kyllingen i strimler på den lange led, og kom den i en frysepose
  • Knus hvidløgene i en morter og kom dem ned til kyllingen
  • Kom resten af ingredienserne i posen, og bland det godt med kyllingen
  • Slå knude på posen, og læg den i køleskabet et par timer. Du må gerne blande det rundt en gang imellem

Peanutssovs

  • Kom peanuts i en frysepose, og knus dem med en kødhammer
  • Kom kokosmælk, massaman curry paste, palmesukker, tamarind sauce og de knuste peanuts i en lille gryde
  • Opvarm blandingen langsomt, indtil det bliver tykkere ca. 5-10 min

Grillning

  • Læg træspyddene i vand i 30 min., så der ikke går ild i dem, når du griller
  • Tag et stykke kylling og kom på en pind. Den tykke ende skal først på pinden. Sørg for at strække kyllingen godt ud, så den kan ligge fladt ned på grillen
  • Fortsæt til der ikke er mere kylling
  • Kom lidt kokosmælk ned i posen til resten af marinaden
  • Tænd grillen på lav varme. Brug gerne en gas- eller elektrisk grill. Læg spyddene på grillen og pensel med marinaden. Vend spyddene, når de har fået lidt farve og pensel igen med marinaden. Vend spyddene igen. De skal ikke have mere end 10 min.
  • Servér med den lune peanutsauce

Andre thailandske opskrifter

Exit mobile version