Myfoodblog.dk

Gammeldags grydestegt kylling

Jeg er vild med gammeldags grydestegt kylling. Det smager godt, det er let at lave, og sovsen er guddommelig. Vi får det mindst 1 gang om måneden, så vilde er vi med det. Enten med almindelige kogte kartofler til eller med kartoffelmos, hvis Jesper (min kæreste) får lov til at bestemme.

Sovsen

Sovsen er et helt kapitel for sig. Hvis man laver den rigtigt, får man lyst til at spise den som suppe. Og den består kun af 3 ingredienser: vand, fløde og kyllinge boullion. Jeg bruger altid maizena til at jævne sovsen. Dels er det nemt,og så er det fedtfattigt.

Tilbehør

Om vinteren serverer jeg hjemmelavet agurkesalat til. Få opskriften her. Kartoflerne er enten kogte eller kartoffelmos  fordi man skal have noget, der kan suge den skønne sovs. Om sommeren laver jeg rabarberkompot og nye kartofler som tilbehør.

Rester

Da vi kun er to, kan resterne af kyllingen snildt bruges dagen efter. Vi bruger kyllingekødet til nachos, sandwichs eller quesadillas. Men denne gang brugte vi kyllingekødet til tarteletter dagen efter.

Tidsforbrug

Ja, det tager lidt tid at lave gammeldags grydestegt kylling, ca. 1 time. Så det skal planlægges lidt, men det er super nemt, fordi det stort set passer sig selv. Og kan sagtens bruges som en lækker gæsteret, hvis man kører dansk tema.


Til 4 personer

Du skal bruge:

1 stor kylling
2 boullionterninger kylling (gerne de flydende) + vand
1 persilledusk
Kartofler eller kartoffelmos
Salt
Peber
1/4 liter piskefløde
Evt. lidt kulør
Lidt smør til stegning
2 spsk. Maizena+ vand

Sådan gør du:

Exit mobile version