Forkæl kæresten eller dig selv med en omgang hjemmelavet eggs benedict søndag morgen. Det er faktisk ikke så svært og smager utrolig lækkert.
Til 2 personer
Du skal bruge:
2 engelske muffins (kan købes i Irma)
4 skiver delikatesse skinke
2 æg
2 1/2 spsk. hvidvinseddike
125 g. smør
2 æggeblommer
Iskoldt vand
Citronsaft
Cayennepeber
Salt
- Start med at sætte en stor gryde med en liter vand over at koge.
- Når vandet koger, hældes 2 spsk. eddike i vandet.
- Slå et æg ud i en lille skål.
- Lav en hvirvel i det kogende vand, og hæld ægget forsigtigt ned i det. Kog ægget i 3 min.
- Tag ægget forsigtigt op med en hulske og læg på en tallerken.
- Gentag med æg nr. 2.
- Smid ikke vandet ud, det skal bruges senere.
- Rist de engelske muffins på begge sider.
- Smelt smør i en lille gryde. Lad det stå og køle en smule af, indtil smørret deler sig, og mælkepartiklerne falder til bunds (det hvide). Hæld det klarede smør fra, og smid mælkepartiklerne ud.
- Kom æggeblommerne, 1/2 tsk. hvidvinseddike, lidt salt og en lille smule iskoldt vand i en glasskål eller lille kasserolle, som kan stilles oven på en gryde med vand (Vandbad). Den må ikke kunne røre vandet. Vandet skal koge.
- Pisk ingredienserne godt sammen hen over vandbadet. Pas på, det ikke bliver for varmt.
- Pisk indtil massen bliver tyk ca. 3-5 min.
- Kom det smeltede smør i lidt ad gangen og pisk.
- Tag gerne saucen af varmen en gang imellem. Den skiller, hvis den bliver for varm.
- Saucen er færdig, når alt smørret er brugt, og den er dejlig tyk. Bliver den for tyk, kom lidt vand i.
- Smag til med citronsaft og lidt cayennepeber. Den skal være lidt syrlig.
- Dyb æggene i deres kogevand, så de lige får lidt varme igen.
- Anret muffins med skinken oven på. Læg et æg og hæld den lækre sauce ud over.