Go Back

Langtidshævede hvedeknopper

Myfoodblog.dk
Forb. tid 1 d 2 t 30 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 1 d 2 t 50 min
Ret Bagværk
Køkken dansk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 15 g. gær
  • 2 dl mælk gerne sødmælk
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 100 g. smør blødt
  • 550 g. hvedemel

Sådan gør du
 

  • Lun mælken til ca. 40 grader i en kasserolle (lillefinger varmt), og kom den og gæren i en skål eller røremaskine
  • Når gæren er opløst tilsættes salt, kardemomme, æg og sukker og røres rundt
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, imens du rører rundt. Til sidst tilsættes det bløde smør i mindre stykker
  • Alt dejen i 5-10 min., og stil den til hævning natten over i køleskabet med film over eller i en plastbøtte med låg
  • Næste dag tages dejen ud af køleskabet og deles i 12 lige store dele, som trilles til boller
  • Placér bollerne i en bradepande (ca. 20 x 30) beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i 1-2 timer på køkkenbordet med et klæde over
  • Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft), og bag bollerne i 18-20 minutter
  • Køl hvederne af på en bagerist. Skær dem over, rist dem og servér dem med iskoldt smør.

Noter

Dejen laves dagen før, du skal bruge den. På dagen, når du kommer hjem fra arbejde, tager du den ud af køleskabet, folder 12 boller og stiller dem til hævning 1-2 timer i en bradepande på køkkenbordet. Når de har hævet, bages de og ristes.  
Keyword bagværk, hveder, store bededag