Go Back
Knaseklejner

Knaseklejner

Myfoodblog.dk
Forb. tid 1 t 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t 45 min
Ret Bagværk, Jul, småkager
Køkken dansk

Ingredienser
  

  • 4 stk. æggeblommer
  • 1 1/2 dl. flormelis
  • 50 g. smør
  • 1 spsk. kaffefløde 9 %
  • 1 spsk. piskefløde 38 %
  • 2 spsk. cognac eller brandy
  • 2 spsk. revet citronskal
  • 1/2 citron saften fra
  • 200-250 g. hvedemel
  • 1/2 tsk. kardemomme stødt
  • 1 pk. palmin til stegningen

Sådan gør du
 

  • Æggeblommerne røres skummende med flormelis
  • Smelt smørret og rør det i, når det er afkølet
  • Bland de andre ingredienser i
  • Ælt dejen til den er smidig
  • Lad dejen hvile i køleskabet i 30 min.
  • Kom lidt mel på bordet og rul dejen meget tyndt ud i en rektangel
  • Dejen skæres i aflange ruder på omkring 3 cm.
  • Skær et aflangt hul i midten af klejnen, og vrid klejnen igennem hullet
  • Smelt palminen og opvarm det til 180 grader
  • Kog 4-5 klejner ad gangen
  • Når de er lysebrune, tages de op med en hulske og lægges på fedtsugende papir
  • Gentag proceduren til alle klejnerne er lavet