Go Back

Risotto med fennikel og salsiccia

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 320 g. Arborio-, Canaroli- eller Vialone Nano- ris
  • 80 g. smør
  • 70 g. parmesanost
  • 1 gl. tør hvidvin
  • 1,2 liter varm grøntsagsbouillon
  • 1 stk. fennikel
  • 400 g. salsicciapølse gerne med fennikelfrø i
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie

Pynt

  • lidt fintskåret fennikel

Sådan gør du
 

  • Skær fenniklen i meget tynde skiver på et mandolinjern. Gem lidt til pynt
  • Fjern skindet fra pølserne og kom farsen på en pande. Hak farsen med en paletkniv, så den smuldre i mindre stykker. Der skal ikke fedtstof på panden, da pølserne er fede i sig selv
  • Når farsen er gennemstegt kommes 1/2 glas hvidvin ved og væsken koges ind
  • Farsen tages af og fenniklen kommes på sammen med lidt olivenolie. Når den er blevet blød, må ikke tage farve, tages den af
  • I en stor pande med høje sider eller en risottopanden kommes skalotteløg og hvidløg med lidt olivenolie. De svitses, til de er klare
  • Tilsæt derefter risene og sautér videre i nogle minutter
  • Tilsæt resten af hvidvinen, og lad den koge ind i risene
  • Tilsæt den varme bouillon lidt ad gangen. Risene skal være dækkede hele tiden. Husk, at røre hele tiden
  • Kog risene indtil de er møre (ca. 20 min.), der skal stadig være en smule bid i dem. Der skal stadig være en smule væske
  • Kom fenniklen, salsiccia og parmesanen ned til risene og rør godt rundt
  • Tag risene af varmen og rør smørret i
  • Servér