Go Back

Mandelchokoladekage med jordbær

Forb. tid 45 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 1 t
Ret Bagværk, Dessert
Køkken Fransk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Mandelkage

  • 50 g. blødt smør
  • 70 g. sukker
  • 2 æg
  • 75 g. mandler
  • 60 g. mørk chokolade Kogechokolade
  • Rasp

Pynt

  • 75 g. mørk chokolade Kogechokolade
  • 2-3 spsk. piskefløde 38 %
  • 250 g. friske jordbær eller kiwi

Sådan gør du
 

  • Smør en springform med smør og drys rasp, så det dækker hele formen. Smid det overflødige rasp ud
  • Del æggene i hvider og blommer
  • Pisk smør, sukker og æggeblommer sammen
  • Smut mandlerne og kværn halvdelen af dem i en blender, så det bliver fint mandelmel
  • Hak resten af mandlerne groft
  • Hak chokoladen groft, og smelt den over et vandbad
  • Afkøl chokoladen til den er fingervarm 35-37 grader
  • Kom den smeltede chokolade og alle mandlerne ned til æggeblommerne, og vend det forsigtigt rundt
  • Pisk hviderne, og vend dem forsigtigt ned i kageblandingen
  • Kom blandingen i den smurte springform og bag i ca. 15 min. ved 190 grader
  • Imens kagen bager, laves pynten

Pynt

  • Smelt fløde og chokolade
  • Rens og skær jordbær i halve
  • Når kagen er bagt færdig og er kølet lidt af, smørres chokoladen på kagen, og jordbær lægges på i et mønster