Go Back

Bamseboller med tørgær

Forb. tid 2 t
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Bagværk
Køkken dansk
Antal 16 stk.

Ingredienser
  

Bamseboller

  • 500 g. hvedemel
  • 1 pk. tørgær
  • 125 g. smeltet smør
  • 1 æg eller 2 æggeblommer
  • 2,5 dl. sødmælk
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Pensling

  • 1 æg

Sådan gør du
 

Bamseboller

  • Bland melet og tørgæren grundigt, og kom det i en skål eller en røremaskine
  • Smelt smørret i en kasserolle, sluk for varmen og tilsæt mælken
  • Kom sukker og salt ned til melet og tørgæren
  • Når den varme mælk og det smeltede smør er omkring 40 grader varmt, kommes det ned til melet, og der røres godt rundt
  • Tilsæt ægget, og ælt dejen i omkring 10 min.
  • Derefter skal dejen hæve i skålen i 60 min. med et rent viskestykke over
  • Når dejen har hævet, kommes lidt mel på bordet, så dejen ikke hænger fast
  • Derefter deles dejen i 16 lige store stykker og formes til helt runde boller, som sættes på en bageplade med bagepapir
  • Bollerne sættes til hævning ved stuetemperatur i 30 min. med et rent viskestykke over

Pensling

  • Bollerne pensles med et pisket æg, hvorefter de sættes i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader
  • Bollerne er færdige, når de har fået en flot brun overflade og lyder hult, når man vender dem på hovedet og banker i bunden
  • Servér med smør