Go Back
Perfekt stegt kalveculotte

Perfekt stegt kalveculotte

Myfoodblog.dk
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 Kalveculotte (ca. 1,2 kg)
  • 3 fed Hvidløg
  • Salt/peber
  • lidt Olivenolie

Sådan gør du
 

  • Dup kalveculotten med et stykke køkkenrulle, så den er helt tør
  • Skær den sølvfarvede hinde af, som sidder på bagsiden af stegen
  • Lav ridser i fedtet - endelig ikke i kødet
  • Gnub stegen godt med salt og peber
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Kom lidt olie på en pande og varm den godt op
  • Når olien er varm, lægges culotten på panden
  • Giv stegen en flot, brun stegeskorpe på begge sider
  • Tag stegen af panden, og kom den på en ovnrist
  • Gnid stegen med presset hvidløg og lidt mere salt og peber
  • Sæt risten med culotten ind midt i ovnen. Sæt en plade med et ildfast fad med lidt vand i under stegen.
  • Steg culotten i 15 min., hvorefter den tages ud på bordet for at hvile i 15 min.
  • Sæt stegen i ovnen igen efter at have hvilet i 15 min. Gentag processen, hvor du giv stegen 15 min. i ovnen, hvorefter den skal hvile på bordet i 15 min.
  • Herefter kan stegen skæres og serveres