Go Back
Græskarsnitte

Græskarsnitter

Myfoodblog.dk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Græskar marmelade

  • 350 g Græskar ca. 1/2 hokaido græskar (lille)
  • 1 dl Vand
  • 1 Citron
  • 125 g Sukker
  • 1/4 tsk Kanelsukker

Mørdej

  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 smør
  • 75 g flormelis
  • 1 stk æg
  • 250 g hvedemel

Pynt

  • 3 dl flormelis
  • 2-3 dråber orange frugtfarve
  • 2 spsk vand
  • 3-4 spsk chokoladekrymmel

Sådan gør du
 

Græskar marmelade

  • Skær skrællen af græskaret og fjern kernerne
  • Skær det rensede græskar i store tern
  • Kog græskarret i vand i 25 min., til det er helt mørt
  • Blend græskarret i en blender
  • Kom mosen tilbage i gryden, tilsæt citronsaft, sukker og kanel
  • Kog det til sukkeret er opløst
  • Afkøl marmeladen i et par timer

Mørdej

  • Kom smør, flormelis og vaniljesukker i en skål eller røremaskine, og bland det godt
  • Tilsæt melet og saml det hele med et æg
  • Når dejen kan samles til en kugle, lægges den på et stykke bagepapir og trykkes flad
  • Læg et nyt stykke bagepapir oven på den flade dejkugle. Rul oven på bagepapiret med en kagerulle, så dejen bliver fladere. Dejen skal rulles ud til et rektangel og have en tykkelse på 3 millimeter
  • Læg rektanglen på et skærebræt, og kom den ind i køleskabet i 30 minutter
  • Efter de 30 min. tages dejen ud af køleskabet og skæres i 2 lige store stykker
  • Vend det ene stykke mørdej over på et nyt stykke bagepapir
  • Smør græskarmarmelade ud på det ene stykke mørdej
    Mørdej med græskarmarmelade
  • Vend det andet stykke mørdej oven på
  • Bages i ovnen i ca. 25 min,. ved 180 grader alm. ovn

Pynt

  • Når snitten er helt afkølet blandes flormelis, frugtfarve og vand
  • Glasuren kommes ud over snitten, og der drysses med chokoladekrymmel
  • Lad glasuren størkne, og skær snitten ud i passende stykker
  • Servér