Go Back
Flammkuchen

Flammkuchen med løg, bacon og creme fraiche

Myfoodblog.dk
Den traditionelle flammkuchen, som kan serveres som snack eller hovedret
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 50 min
Ret Hovedret, Snack
Køkken Fransk, tysk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Dej

  • 275 g. hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 125 ml. vand
  • 1/2 tsk. salt

Fyld

  • 4 dl. creme Fraiche 38 %
  • 200 g. bacon
  • 2 stk. løg i tynde ringe Gerne rødløg
  • purløg, finthakket Til pynt
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

Dej

  • Bland mel, vand, olie og salt godt sammen
  • Ælt dejen i 5-8 min., indtil dejen er glat og lækker
  • Tænd ovnen på 220 grader
  • Sæt dejen til at hvile i 15 min., imens fyldet forberedes
  • Del dejen i to og rul den ene del ud, så den er på størrelse med en pizza og kom fyld på

Fyld

  • Bland creme fraichen med salt og smør den ud på hele flammkuchen
  • Fordel baconen og løget ud over det hele
  • Sæt flammkuchen i ovnen i ca. 20 min., indtil kanterne har fået lidt farve

Noter

Hvis du serverer denne flammkuchen som snack, er opskriften perfekt til 4 personer. Hvis du i stedet laver den til hovedret, ville jeg lave en dobbeltportion for at sikre, der er nok til alle. 
Keyword bacon, creme fraiche, løg, snack