• Restaurant den blå hund
    Forside

    Den blå hund

    Det er sjældent, jeg besøger samme restaurant flere gange om året. Men på de tre måneder, jeg har boet på Frederiksberg, har jeg besøgt Den blå hund fire gang – 3 af gangene på en uge! Det er ikke, fordi maden er den største kunst eller noget helt specielt, det er bare vellavet og ærligt, som min far ville have sagt det. Min far og ærlig mad Min far var, lige som mig, en kæmpe gourmet. Han elskede at stå i køkkenet og lave mad med ingredienser, man ikke lige havde forestillet sig. Han elskede også at tage ud at spise på restauranter, og det gjorde vi tit om søndagen efter det obligatoriske…

  • Asiatisk spidsskålssalat
    Forside,  Tilbehør

    Asiatisk spidskålssalat

    Asiatisk spidskålssalat er en flot og farverig salat, der smager så lækkert, at man er nødt til at tage to gange. Børn er vilde med den pga. den sødlige goma-dressingen. Jeg serverer spidskålssalaten til kylling og svinekød, som gerne har et asiatisk touch, men det behøves ikke. Goma dressing Gomadressing er en dressing, der bruge meget i det asiatiske køkken. Det er en japansk sesamdressing. I udlandet kalder de den ofte blot japansk sesamdressing, så fortvivl ikke, hvis du ikke kan finde goma på menukortet. Goma betyder sesamfrø. Goma-dressingen klæder denne asiatiske spidskålssalat perfekt. Du får opskriften på min goma-dressing her. Den kan også købes i større supermarkeder i deres asiatiske afdeling, men…

  • Forside

    Goma-dressing

    Jeg elsker goma-dressing! Kan jeg få lov til det, så putter jeg det på alt. Det er en japansk sesamdressing, lettere sødlig, som smager skønt især til asiatisk mad. Goma betyder sesam deraf navnet. Den er ganske enkelt at lave selv. Gomadressingen er enorm alsidig og kan både bruges til kød og i salater. Den kan holde sig i én uge i køleskabet.

  • Langtidshævede varme hveder
    Bagning,  Forside

    Varme hveder – langtidshævede

    Jeg elsker varme hveder! I min familie får vi altid hveder aftenen før Store bededag (Du kan læse om store bededag her), og jeg forbinder dem altid med hyggetid med familien. Nogle gange får vi dem til aftensmad, andre gange får vi dem efter aftensmaden. Men ét er sikkert, vi får altid te til og iskoldt smør. I min verden skal hveder skæres over og ristes. Så bliver de dejlig sprøde udenpå og bløde inden i. Hvorfor langtidshævede? Da jeg spiser hveder dagen før Store bededag, synes jeg, det er lettere at lave dejen til de varme hveder i forvejen. Så dejen laves dagen før, jeg skal bruge dem. Når jeg kommer hjem…

  • Ma & kaffe brunch
    Forside,  Restauranter i DK

    Mad & Kaffe

    Mad & Kaffe er mit yndlingssted, når jeg skal spise morgenmad i weekenden. De har hele 3 spisesteder – et på Frederiksberg (Godthåbsvej), et på Vesterbro (Sønder Blvd) og et på Amager (Tyrolsgade). Jeg har prøvet både den på Frederiksberg og den på Vesterbro, og de er begge fantastiske. Maden Mad & Kaffe serverer både morgenmad, frokost og aftensmad. Jeg har kun smagt deres morgenmad, og det er primært, fordi jeg ikke er så imponeret af menukortet til frokost & aften. Mad & Kaffe opererer ud fra et koncept om, at man selv sammensætter elementerne til sin morgenmad. Man kan vælge mellem 3 ting til 105 kr., 5 ting til 145 kr. og…

  • Påske Eton Mess
    Forside

    Påske Eton Mess

    Påske Eton Mess er en dessert, der er inspireret af den engelske dessert Eton Mess, som stammer fra England. Man mener, den er opfundet på Eton College, deraf navnet. Oprindeligt består desserten af marengs, flødeskum og jordbær. Men i anledning af påske har jeg ændret lidt i opskriften, givet den et twist af Stine, så den passer ind på påskebordet. Shortcut Du kan snildt lave marengsen selv til denne dessert (se opskrift her), men hvis du bare vil have en rigtig nem og hurtig dessert, er der ingen skam i at købe sin marengs færdig. Jeg har med succes brugt fuglereder til denne påske Eton Mess. Så kan du lave desserten på 10…

  • 3 hverdagsretter
    Forside

    Gave: Få e-bogen “3 hverdagsretter”

    Vil du have e-bogen “3 hverdagsretter”? For et par uger siden annoncerede jeg, at jeg, udover at lave gæstemad – der ikke giver sved på panden, også vil arbejde med at gøre din hverdag festlig, så du kan give hamsterhjulet et velfortjent spark.  Til dét har jeg brug for din hjælp, da jeg gerne vil lave noget, der skaber værdi for dig. Har du 5 minutter til at hjælpe mig og svare på et spørgeskema om madlavning i hverdagen?  Som tak sender jeg dig min helt nye e-bog “3 hverdagsretter”.   Du finder spørgeskemaet her

  • Agurke agua fresca
    Drikke,  Forside

    Agurke aqua fresca

    Agurke aqua fresca er en lækker, forfriskende drik uden alkohol. Drikken stammer fra Mexico og oversættes til “Frisk vand”. Jeg er blevet helt vild med det her “friske vand”, og drikker det både med og uden alkohol. Smage Aqua fresca kan laves af alle mulige smage. Her har jeg brugt agurk, fordi jeg synes, det er dejligt læskende. Men i Mexico bruger de alt lige fra frugter, blomster og korn til at give smag. Om sommeren er vandmelon aqua fresca et kæmpe hit. Den skal ikke forveksles med juice eller smoothies. Hovedparten af drikken består af vand, derudover kommer der blendet frugt. Den blendede frugt gør, at du får en del fibre med,…

  • Forside,  Højtider

    55 forslag til din påskefrokost

    Påsken nærmer sig, og det er endeligt blevet muligt at ses og have noget hyggeligt samvær med familie og venner uden frygt. Det er jeg dybt taknemmelig for. Jeg skal til det jyske og besøge svigerfamilien. Det bliver fantastisk. Desværre skal jeg ikke selv stå for påskefrokosten i år, men jeg har alligevel samlet 55 forslag til din påskefrokost, som du kan bruge. Du får forslag både til kolde retter, varme retter, salater og desserter. Retterne kan også sagtens bruges til andre gæstemiddage, men det er specielt gode til påske, da de fleste indeholder ingredienser såsom æg, lam, laks, rejer, chokolade, som mange af os forbinder netop med påske. De kolde rette Lakserilette…

error: Content is protected !!