• Forside,  Hovedretter

    Ramen med svinekød

    Ramen betyder på japansk i sin enkelthed nudler og bouillon, og retten stammer oprindeligt fra Kina. Den kan varieres i en uendelighed. Så længe du har nudler og bouillon, har du en ramen. Der er ingen fast formel, dog laves bouillonen stort set altid på kraftben. Min ramen blander smage fra det asiatiske køkken og får en dyb og mørk intensitet. Bouillonen er lavet på hakket svinekød for at gøre det nemt, og der er tilføjet saucer så som soya, hoisin, fiske- og østerssauce. Og så er den spækfyldt med kraft og umami. Umami Umami er en af de fem grundsmage, som er salt, sødt, bittert, surt og umami. Umami…

  • Pocheret æg. trøffel hollandaise og amerikanske pandekager
    Forside,  Morgenmad

    Pocheret æg med trøffel hollandaise og amerikanske pandekager

    Findes der en bedre kombination? Pocheret æg med trøffel hollandaise og amerikanske pandekager! Jeg er solgt, og det er mine gæster også, når jeg sætter denne ret på bordet en søndag morgen. Det er egentlig en afart af eggs benedict. I denne opskrift bruger jeg trøffel salsa, som kan købes i de fleste store supermarkeder, så kan alle være med. Lad endelig være med at købe de hele trøfler på glas, de smager af absolut intet. Trøffel Trøffel er en eksklusiv svamp fra Italien, som findes i forskellige udgaver alt afhængig af sæson. Nogle elsker smagen, andre hader den. Det har ofte noget at gøre med, at mange bruger trøffelolie…

  • Pasta med kalvekød
    Forside,  Hovedretter

    Spaghetti med kalvekød og cherrytomater i flødesauce

    Spaghetti med kalvekød og cherrytomater i flødesauce er min nye yndlingsret herhjemme! Den er lækker! Og hvis du laver hjemmelavet pasta til, vil det være en rigtig smovse-ret for dine gæster. Madspild Jeg har en synd, og det er, at jeg ikke er særlig god til at undgå madspild. Restemad har jeg bare svært ved, og at spise den samme ret to dage i træk er mit liv simpelthen for kort til. Nøj, jeg lyder sgu lidt forkælet. Nå, men forleden fik vi wienerschnitzel, og som tysklærer er jeg jo nødt til at lave det så autentisk som muligt. Det vil sige, den bliver lavet af kalvekød herhjemme. Men jeg…

  • Tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller
    Forretter,  Forside,  Højtider

    Tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller

    Tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller passer så godt som gæstemad. De kan serveres som frokostret, forret eller hovedret. I min familie er tarteletter en fast bestanddel af påskebordet og til julefrokosten. Der er altid to versioner af den elskede favorit – én med høns og asparges, og én med rejer, fiskeboller og asparges. Ordet fiskeboller kan få rigtig mange mennesker til at sige nej tak til disse tarteletter, men der er intet mystisk ved dem, og hvor vil det være ærgerligt at gå glip af disse lækre tarteletter, blot fordi ordet fiskeboller lyder mindre lækkert. Fiskeboller Fiskeboller er lavet af torsk. Det er i princippet bare almindelig fiskefars, som…

  • Hønsesalat med estragoncreme
    Forretter,  Forside

    Hønsesalat med estragoncreme

    Hønsesalat er en fast ret på manges påskeborde. Hvorfor ikke prøve en ny variant som denne hønsesalat med estragoncreme? Hel høne eller kyllingebryst Jeg vil altid foretrække at koge en kylling eller hønse, når jeg skal lave hønsesalat. Chancen for, at kødet bliver tørt, er større, hvis man bruger kyllingebryst. Men jeg har alligevel brugt kyllingebryst i denne opskrift, så den er hurtigere at lave. Hvis du alligevel står og lave nogle af de andre traditionelle retter så som tarteletter med kylling og asparges og koger en hel kylling, ville jeg tage noget af kødet og bruge til denne hønsesalat med estragoncreme. Estragonmayo Til denne hønsesalat skal du bruge en…

  • Estragon mayo
    Forside,  Tilbehør

    Estragonmayonnaise

    Estragonmayonnaise er et hit hjemme hos mig. Jeg bruger den til så mange ting. Generelt er mayonnaise med krydderurter fantastisk, og hvis jeg har fået købt for mange krydderurter, laver jeg altid en krydderurteolie, som kan bruges i min mayonnaise. Du skal bruge: 2 dl. olie (solsikkeolie) + 1/2 dl. olie til mayonnaisen 50 g. frisk estragon 1 tsk. salt 1 æggeblomme 1 tsk. citronsaft 1 tsk. dijonsennep Sådan gør du: Varm olien op til 55 grader i en gryde Kom 2 dl. olie og estragon i en blender og blend i 5 min. Si estragonolien igennem en finmasket si, samtidig med du presser estragonen en smule Estragonolien afkøles helt…

  • Forside,  Højtider

    55 forslag til din påskefrokost

    Påsken nærmer sig, derfor kommer her 55 forslag til din påskefrokost, du kan bruge. Nogle gange kan det være svært at finde på, hvad man skal servere, andre gange kan det være svært at vælge. Men alle elsker en god påskefrokost!Du får forslag både til kolde retter, varme retter, salater og desserter. Retterne kan også sagtens bruges til andre gæstemiddage, men det er specielt gode til påske, da de fleste indeholder ingredienser såsom æg, lam, laks, rejer, chokolade, som mange af os forbinder netop med påske. De kolde rette Lakserilette Laks med lakserogn og dildcreme Avokado med æg og rejer Mexicansk rejecocktail Bruchetta med avokadomos og laks Rejer med mayonnaise…

  • Pavlova med saltkaramel og jordbær
    Desserter,  Forside

    Pavlova med saltkaramel og jordbær

    Pavlova bringer så mange minder frem hos mig. Da jeg for snart 20 år siden var i praktik på New Zealand, lærte jeg denne fantastiske dessert at kende, og jeg har lavet den lige siden. Det er New Zealands national dessert, og den er opkaldt efter en russisk balletdanserinde – Anna Pavlova. Det er en dessert, som de er meget stolte af. Og det kan jeg godt forstå, den er virkelig lækker! Variation Pavlova kan spises året rundt, og jeg laver den især, når jeg har æggehvider til overs, fx. hvis jeg har lavet bearnaise. Fyldet ovenpå kan varieres alt afhængig af, hvad du har lyst til. Men det består…

  • Rødbedesuppe med kokosmælk
    Forretter,  Forside

    Rødbedesuppe med kokos – ferieminder fra Dubai

    Indisk rødbedesuppe med kokos også kaldet Kichadi, fik jeg første gang på en indisk restaurant i Dubai ved navn Ashiana, og jeg blev tryllebundet. Her knap 3 år efter, har jeg endelig kastet mig ud i at lave en opskrift, og den er lige så flot og lækker, som jeg huskede. Dog lavede jeg lidt justeringer, og farven på suppen blev ikke helt så lyserød, da jeg brugte kokosmælk i stedet for friskrevet kokos. Men den fik mig fuldstændig til at falde i staverne over alle ferieminderne. Så nu er du advaret! Dubai Når vi ikke kan komme ud at rejse, så må rejserne komme til os i form af…

  • Pasta med Jomfruhummerhaler og ørredrogn
    Forretter,  Forside,  Hovedretter

    Pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn

    Pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn er en gæsteret, der tager kegler hver gang. Den er delikat og kræver ikke særlig meget tid i køkkenet. Jeg laver den både som forret og som hovedret, det afhænger af, hvilket humør jeg er i. Jomfruhummere Jomfruhummere fiskes året rundt, men er i sæson fra august til oktober. Det er ofte halerne, man bruger, da det er dér, alt kødet sidder. Men det er også enormt flot at servere jomfruhummeren hel med persille og hvidløgssmør. De er eminente på grillen. Jeg elsker, at man kan bruge alt på jomfruhummeren. Skallerne bruger jeg nemlig altid til enten at lave sauce på eller koge en bisque.…

error: Content is protected !!