-
Tilbehør
-
Anmeldelse: Smagsbogen
Dette indlæg indeholder reklame og affiliate links. “Smagsbogen” af kokken Carsten Lunding fra forlaget Koustrup & Co (Reklame). anmelder jeg i denne uge. Desuden fortæller jeg om en konkurrence, hvor du kan vinde et eksemplar af bogen. Bogen er helt ny og udkom i april 2022. Førstehåndsindtrykket Smagsbogen er en ganske lille bog prydet med flotte håndmalede illustrationer af forskellige madvarer tegnet af Gina Lorubbio. Selvom jeg normalt er virkelig vild med madbilleder og ikke gider læse en kogebog uden, så bliver jeg alligevel overtalt af illustrationerne til at kigge bogen igennem. De er lavet på en meget smagfuld og virkelighedstro måde. Indhold Bogen er en god sammensmeltning af tips til tilsmagning et…
-
Cipollate con pancetta – grillede forårsløg med pancetta
Disse cipollate con pancetta – grillede forårsløg med pancetta lå i alle slagterdiske på Sicilien og fristede. Jeg fik dem en enkelt gang på restauranten Dai Pennisi – Macelleria con cusina, og så var jeg solgt. Du kender nok den obligatoriske grillede asparges med bacon, men disse grillede forårsløg slår dem. Forskellen på de to stykker kød Umiddelbart, når man kigger på et stykke bacon og et stykke pancetta, vil man tro, det er det samme. Men tilberedningsmetoden er forskellig, og det er dét, der gør, at smagen af de to stykker kød også er meget forskellig. Bacon er oftest røget, hvor pancetta er tørsaltet. Nogle elsker den røgede smag bacon har, andre…
-
Appelsin- og fennikelsalat
Denne appelsin- og fennikelsalat lærte jeg at kende på min ferie til Sicilien. Jeg blev så vild med den, at jeg bare måtte hjem og lave den. Den passer perfekt til fisk, gris og kylling – gerne grillet. Italiensk måned I 2 år har jeg ikke været ude at rejse andre steder end i Tyskland pga. Corona, så min ferie til Sicilien vil jeg bare have til at vare så længe som muligt. Derfor har jeg erklæret juni måned for italiensk måned her på bloggen, så du får en masse italienske opskrifter i den kommende tid. Og lur mig, om ikke lidt af juli måned ryger med. Jeg er simpelthen blevet så inspireret…
-
Hovedretter med kylling
-
Hovedretter med fisk
Her finder du hovedretter til dine gæstemenuer med skaldyr og fisk.
-
Hovedretter til gæster
Her finder du forslag til hovedretter til din gæstemenu. Mange af retterne har også vinanbefalinger, fordi jeg synes, maden går op i en højere enhed, når man formår at sammensætte den rigtige vin til. Jeg får hjælp med vinanbefalingerne af min kæreste Jesper, som sælger vin til dagligt.
-
Pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn
Pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn er en gæsteret, der tager kegler hver gang. Den er delikat og kræver ikke særlig meget tid i køkkenet. Jeg laver den både som forret og som hovedret, det afhænger af, hvilket humør jeg er i. Jomfruhummere Jomfruhummere fiskes året rundt, men er i sæson fra august til oktober. Det er ofte halerne, man bruger, da det er dér, alt kødet sidder. Men det er også enormt flot at servere jomfruhummeren hel med persille og hvidløgssmør. De er eminente på grillen. Jeg elsker, at man kan bruge alt på jomfruhummeren. Skallerne bruger jeg nemlig altid til enten at lave sauce på eller koge en bisque. Ligesom når jeg…
-
Den blå hund
Det er sjældent, jeg besøger samme restaurant flere gange om året. Men på de tre måneder, jeg har boet på Frederiksberg, har jeg besøgt Den blå hund fire gang – 3 af gangene på en uge! Det er ikke, fordi maden er den største kunst eller noget helt specielt, det er bare vellavet og ærligt, som min far ville have sagt det. Min far og ærlig mad Min far var, lige som mig, en kæmpe gourmet. Han elskede at stå i køkkenet og lave mad med ingredienser, man ikke lige havde forestillet sig. Han elskede også at tage ud at spise på restauranter, og det gjorde vi tit om søndagen efter det obligatoriske…
-
Asiatisk spidskålssalat
Asiatisk spidskålssalat er en flot og farverig salat, der smager så lækkert, at man er nødt til at tage to gange. Børn er vilde med den pga. den sødlige goma-dressingen. Jeg serverer spidskålssalaten til kylling og svinekød, som gerne har et asiatisk touch, men det behøves ikke. Goma dressing Gomadressing er en dressing, der bruge meget i det asiatiske køkken. Det er en japansk sesamdressing. I udlandet kalder de den ofte blot japansk sesamdressing, så fortvivl ikke, hvis du ikke kan finde goma på menukortet. Goma betyder sesamfrø. Goma-dressingen klæder denne asiatiske spidskålssalat perfekt. Du får opskriften på min goma-dressing her. Den kan også købes i større supermarkeder i deres asiatiske afdeling, men…