• Forside,  Hovedretter

    Langtidsstegt flæskesteg

    På menuen står der langtidsstegt flæskesteg, og er der noget bedre end en langtidsstegt flæskesteg, der er så mør, at den falder fra hinanden?   Og så er det den perfekt julemad, der ikke giver sved på panden, fordi den passer sig selv i ovnen hele dagen. Jeg giver min mellem 5-6 timer i ovnen ved 130 grader. Det er blevet 1. søndag i advent og tid til at åbne den første låge i min adventskalender: Sådan laver du julemiddagen – uden sved på panden! Til 4 personerTid: 5-6 timer Du skal bruge: Du skal bruge: 1 svinekam på min. 1 kg. -max. 3 kg.2-3 laurbærblade10-15 peberkornGroft salt eller flagesalt1…

  • Forside,  Hovedretter

    Andebryster

    Reklame – lavet i samarbejde med Muusmann Forlag. Mange vælger at lave andebryster juleaften. Hvis man kun er to personer, så er det nemt og ikke så tidskrævende, som hvis man skulle lave en hel and. Jeg elsker andebryster og bruger dem på mange forskellige måder. De er fantastisk til salater. Se min frokostsalat med goma-dressing her. Du kan også nemt bruge dem i sandwiches eller bare helt plain sammen med kartofler og en salat. Her får du mit bud på perfekte andebryster. Forberedelse af andebrystet Jeg køber altid berberiandebryster, da jeg synes, de er mest fyldige. Inden jeg steger dem, sørger jeg for at gøre brystet pænt. Det gør…

  • Forside,  Tilbehør

    Appelsinsalat

    Hvilken salat skal man servere til andestegen? I min familie får vi ofte denne appelsinsalat. Hvorfor vi kalder den en salat, ved jeg faktisk ikke, for der er ingen grøntsager i den – kun appelsiner. Men en appelsinsalat er dejlig frisk og komplimenterer den fede smag fra anden. Prøv en appelsinsalat juleaften i stedet for en rødkålssalat.  Til 4 personer Du skal bruge: 4 appelsiner 1 håndfuld mandler Et lille bundt persille 2 dl. piskefløde 1 citron 3-4 spsk. sukker Salt/peber Sådan gør du: Skræl appelsinerne Skær dem i skiver Bland fløde, sukker, citron, salt og peber. Smag til Hak mandlerne groft Skyl persillen, og hak den groft Anret appelsinskiverne…

  • Forside

    Adventskalender

    Er du allerede ved at gå i panik over, at du skal stå for julemiddagen? Kæmper du altid med at få sværen på flæskestegen sprød og anden saftig? Har du svært ved at nå i mål med julemiddagen uden at miste overblikket? Så fortvivl ikke – deltag i Myfoodblog.dk’s adventskalender og mærk julefreden sænke sig! For første gang nogensinde har jeg lavet en adventskalender til jer, og jeg glæder mig så meget til at vise jer den. Adventskalenderen er designet til at hjælpe dig igennem alt det svære og hedder: Sådan laver du julemiddagen – uden at få sved på panden juleaften! Øvelse gør mester Myfoodblog.dk’s Adventskalender strækker sig over…

  • Anmeldelser af kogebøger,  Forside

    Anmeldelse: Plantebaseret gourmet

     Reklame: Anmeldelse af kogebogen “Plantebaseret gourmet”. World Vegan Month November måned er World Vegan Month verden over, og derfor er dette blogindlæg en del af en serie, som jeg laver i samarbejde med Muusmann Forlag og andre madbloggere fra Bloggers By Heart .  World Vegan Month startede i november 1994 for at skabe opmærksomhed på det at spise vegansk. De valgte november måned helt bevidst, fordi den ligger lige efter Halloween, som jo har noget med død at gøre, og man ville gerne ære de dyr, som var døde for det ene formål, at vi mennesker kan få noget at spise. Du kan læse mere om World Vegan Month her.  …

  • Desserter,  Forside

    Græskarkage med sukkersyltede græskarstrimler

    Jeg har sat mig for at eksperimentere i køkkenet med græskar, og det førte til denne lækre græskarkage med brændt marengs og sukkersyltede græskarstrimler. Græskar Det hele startede egentlig med, at jeg indså, at jeg intet anede om græskar. Det er ikke noget, jeg bruger i min madlavning og ikke noget, jeg selv vælger at spise, hvis jeg kan vælge. Så jeg købte 6 kg. forskellige typer græskar for at forsøge mig lidt frem med forskellige teknikker, konsistenser og smage.   Hokkaido Vi er i oktober måned, og det er Halloween-tid. Det helt store græskar i oktober er hokkaidogræskaret, som ofte bruges til at lave græskarmænd. Med dens smukke farve…

  • Forretter,  Forside

    Laksemousse

    Jeg er vild med den klassiske tunmousse lavet med smør og creme fraiche, som minder mig om min barndom. Jeg fik den altid hos min moster ved festlige lejligheder og bliver engang imellem frisket til at lave den selv. Her på det sidste, har jeg gået og spekuleret på, om man kan lave laksemousse på samme måde. Og det kan man sørme! Jeg har brugt varmrøget laks til denne laksemousse, som er lavet på 10 min. Du kan endda lave den dagen før, så du kun skal koncentrere dig om hovedretten og desserten til gæsterne. Du skal bruge: 180 g. varmrøget laks 1/2 dl. creme fraiche 18 % 100 g.…

  • Forretter,  Forside,  Snacks

    Bruschetta med avokadomos og laks

    Bruschetta er én af de ting, der er perfekte som snacks eller forret, når man har gæster på besøg. Denne bruschetta med avokadomos og laks er toppet med en gang spirer (lucernespirer), som giver knas og en saftighed, der er så lækker. Rester Bruschetta kan man lave i et utal af variationer. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Rester er genialt til at komme oven på det sprøde brød, og så får du tømt køleskabet samtidigt. Så hvis du primært holder dig til bruschettas med frisk tomat, så er det bare om at komme i gang med at lege med andre variationer. Pesto Grøn eller rød pesto er…

  • Forside,  vin- og destilleribesøg

    Thy Whisky Distillery

    Sommerferien gik i år grundet Coronaen til Jylland, hvor Thy Whisky Destillery blev besøgt. Fordi Jesper (min kæreste) sælger vin til hverdag, besøger vi ofte vingårde og destillerier på vores rejser rundt om i verdenen. Jeg er ikke selv den store fan af whisky, men det er der andre i min familie, der er. Til gengæld er jeg vild med iværksættere, nytænkere og nørderi – og det finder man masser af på Thy Whisky Distellery. Rundvisning Vi havde bestilt pladser til whiskysmagningen i god tid i forvejen, og det viste sig at være en rigtig god idé. Der var nemlig fuldt booket op, selvom det var en rigtig flot sommerdag.…

  • Forretter,  Forside

    Avokado med æg og rejer

    Er du også vild med avokado? Jeg elsker avokado som forret, når jeg får gæster på besøg. Det er så let en måde at få noget sundt på, og så smager det fantastisk sammen med skaldyr og laks. Dine gæster vil elske avokado med æg og rejer.    Minderne Denne forret smagte jeg første gang for over 20 år siden hos nogle af mine forældres venner. Jeg husker det stadig som om, det var i går! Og jeg serverer jævnligt dette som forret eller spiser den til frokost. Det er bare så lækker en kombination avokado med æg og rejer, og så tager det ikke mere end 15 minutter at…