• Flammkuchen
    Forside

    Flammkuchen – Tysklands svar på pizza

    Flammkuchen stammer oprindeligt fra Alsace-området i Frankrig og går under navnet Tarte Flambée. Flammkuchen minder mest om en pizza, der er dog ikke gær i, så den skal ikke hæve og er derfor utrolig nem at lave – især når man ingen gær har. Derudover er der ingen tomatsauce på, men derimod creme fraiche, der gør den ekstra lækker og cremet. Netop hjemvendt fra Düsseldorf, hvor flammkuchen er på stort set alle spisekortene, må jeg bare dele opskriften på denne lækre spise med jer. Gæstemad Jeg kan snildt finde på at serverer flammkuchen for mine gæster. Men jeg ville gøre det som en snack til en before dinner-drink og ikke…

  • Citron tiramisu
    Desserter,  Forside

    Citron tiramisu

    Den italienske dessert tiramisu, som betyder “Kvik mig op” og har fået sit navn pga. kaffen, man dypper ladyfingers i, er voldsom populær. Jeg har lavet en lidt mere sommerlig udgave – nemlig en citron tiramisu, hvor der er citronlikør i i stedet for kaffe og marsala/amaretto.    3 lag Min citron tiramisu består af 3 lag – en lemoncurd, en zabalione creme og et lag ladyfingers. Lemoncurd er en citroncreme, der opvarmes. Hvorefter æg og smør piskes i, så cremen bliver tyk. Den afkøles, inden den kommes i desserten. Lemoncurden kan også kommes på brød og smager himmelsk. Zabaglione cremen laves af mascarpone, sukker, æg og flødeskum. Mascarpone er…

  • Lemon curd
    Forside,  Tilbehør

    Lemoncurd

    Jeg bruger lemoncurd til rigtig mange ting. Jeg bruger det til creme i kager eller til at komme på brødet om morgenen. Det smager friskt og skønt. Du skal bruge: 4 citroner (skal og juice) 200 g. sukker 100 g. koldt smør i tern 3 æg 1 æggeblomme Sådan gør du: Kom citronsaft, citronskal og sukker i en gryde ved middelvarme, til sukkeret er opløst Pisk æggene luftige i en skål Kom forsigtigt citronblandingen op til æggene i skålen, imens du pisker Når alt er blandet godt sammen, kommes blandingen tilbage i gryden Varm forsigtigt blandingen op, imens du pisker Kom smørret i, samtidig med du pisker Når blandingen er…

  • Forside

    Når det bugner med tomater

    Sommeren er her, og lige om lidt er der overflod af tomater alle vegne. Jeg er desværre ikke så heldig at bo i hus og kan lave mine egne tomater. Men jeg står alligevel altid med en masse tomater, som jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal bruge til. Nogle gange bliver man bare træt af at spise tomatsalat med mozzarella og bruschetta. Jeg havde lidt over et kilo tomater forleden, som jeg skulle bruge, og det blev til hele to opskrifter, der er super nemme at lave, og så smager de bare fantastisk af sol og sommer. Tomatspread Den første opskrift er en opskrift på tomatspread. Det er en…

  • Bao bun
    Restauranter i DK

    AOC pop up i Tivoli – anmeldelse

    Indtil 13. juli laver AOC pop up i Tivoli. AOC har to Michelin-stjerner og ligger normalt i Dronningens Tværgade, men når man kan få lov til at opleve restauranten i det Japanske tårn, var jeg nødt til at slå til. Og så havde menuen et japansk islæt denne aften, da det skulle passe til omgivelserne. Jeg var ikke det mindste skuffet. Menuen For 1000 kr. pr. mand fik vi denne 8-retters menu. Vi valgte også en vinmenu til . vinmenu 1, men der blev lavet lidt om i den undervejs – sådan er det at have en vinmand til kæreste…..Men vi var ovenud spændte på, hvilken oplevelse, der ventede os.…

  • Forretter,  Forside

    Rejeravioli og rejebisque

    En af bloggens mest besøgte opskrifter er opskriften på rejebisque. Jeg har videreudviklet opskriften og tilført den rejeravioli, så man får lidt mere substans og et lidt mere raffineret udtryk. Rejeravioli kan laves i forvejen og fryses ned, så de lige er til at tage op, når du får gæster. Rejebisque Jeg laver min rejebisque på rejeskaller, som jeg har gemt i fryseren efter at have fået en mad en dejlig sommeraften med pil-selv rejer. Rejeskallerne kan holde sig et par måneder i fryseren, og bisquen tager ca. 1/2 time at lave. Du kan læse min opskrift på rejebisque her. Nem gæstemad Både rejeravioli og rejebisque er nem gæstemad, da…

  • Kartoffelsalat med rygeost
    Forside,  Tilbehør

    Kartoffelsalat med rygeost

    Her får du opskriften på kartoffelsalat med rygeost. Den er et dejligt alternativ til den almindelige kartoffelsalat, som vi kender den og med sin lettere røget smag, passer den perfekt til grill. Du skal bruge: 600 g. små kartofler 4 spsk. creme fraiche 18 % 4 spsk. økologisk rygeost 15 radiser 1/2 agurk salt og peber Sådan gør du: Kom kartoflerne i en gryde og fyld op med koldt vand, indtil kartoflerne er dækket Kom 2 tsk. fulde groft salt i vandet Kog kartoflerne i 5 minutter Sluk derefter blusset, og lad kartoflerne stå i vandet med låg på i 20 min. Skyld kartoflerne i koldt vand Skær kartoflerne i…

  • Jordbærsoufflé
    Desserter,  Forside

    Jordbærsoufflé med balsamico-marinerede jordbær

    Jordbærsoufflé er oplagt at lave, hvis du skal have gæster og gerne vil imponere dem. Desserten lyder svær, men jeg vil vove at påstå, at alle kan lave denne opskrift. Soufflé At spise en soufflé smager lidt som at spise en sky – ikke fordi jeg har prøvet det. Men jeg forestiller mig, at en sky må smage sådan – i hvert fald konsistensen. Når du tager en skefuld soufflé ind i munden, så forsvinder den. Den er dejlig let, og derfor har du kun smagen tilbage fra den frugt, du fx. bruger som smagsgiver. Laves i forvejen Du kan lave dine jordbærsouffléer et par timer i forvejen – men…

  • Drikke,  Forside

    Læskende lemonade på 5 minutter

    Jeg blev inspireret af en amerikansk film forleden, hvor børnene lavede en lemonadebod og solgte til naboer og bekendte. Lysten til et læskende glas i sommerheden overvandt, og jeg gik i gang med at eksperimentere med de gule, syrlige frugter. Mange lemonadeopskrifter starter med, at man koger en sirup. Men man kan lave en meget nemmere version, der gør, at der er frisk lemonade på kun 5 minutter. Giver ca. 1 liter lemonade Du skal bruge: Saften fra 7 citroner ca. 6-7 spsk. sukker 1 liter vand Evt. frisk mynte Saften fra citronerne blandes med sukkeret. Når sukkeret er opløst, smag om den er sød nok. Kom ca. 1 liter…

  • Forside,  Hovedretter

    Havtaske på grill

    Havtaske er virkelig en lækker spise at servere for dine gæster og at lave den på grill, gør den bare endnu lækre. Næsten som hummer Man skal ikke lade sig skræmme af havtaskens meget grimme udseende (se her). Dens kød er fantastisk fast og smager meget mild. Mange sammenligner havtaske med hummer både i konsistens og smag, og jeg tror, at hvis jeg havde lukkede øjne, ville jeg have svært ved at kende forskel. Den er hurtigt tilberedt, så man ikke bruger tid væk fra gæsterne. Havtaske Når man køber sin fisk hos fiskehandleren, kan man få havtasken både som filet og hele halen. Min fiskehandler havde taget halen og…

error: Content is protected !!