Svenske gaffel kager- julens bedste småkager

Siden jeg var helt lille, har min mors svenske gaffelkager været et af højdepunkterne til jul. De måtte først spises juleaften, når alle gaverne var fordelt, pakket op og frugt, nougat, slik og Irish Coffee var sat på bordet. Vi børn var altid med til at lave dem, fordi de var så nemme at lave, og fordi det var sjovt at give dem mønstre med en gaffel. Om opskriften virkelig stammer fra Sverige, det ved jeg ikke. Men godt smager de helt sikkert!

150 g. blødt smør

85 g. sukker

75 g. finthakkede hasselnødder (brug foodprocessor)

175 g. hvedemel

1/2 tsk. bagepulver

  1. Bland blødt smør og sukker sammen i en skål med hænderne. Varmen fra dine hænder får smør og sukker til at hænge sammen.
  2. Kom nødder, bagepulver og mel ned til sukker og smør.
  3. Bland det godt, og saml det til sidst til en stor bold.
  4. Læg dejen i køleskabet 1/2 time.
  5. Kom bagepapir på en bageplade, og tril dejen til små kugler. Der skal være mellemrum mellem dem, så de ikke smelter sammen under bagningen.

Tryk kuglen let med en gaffel. Først den ene vej og så den anden vej, så der dannes små firkantede toppe. Bag kagerne i 7-8 min. ved 200 grader på øverste rille. Der kan være nybagte småkager på under 1 time, og ingredienserne har man som regelt i skabet i forvejen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *