Risotto med fennikel og salsiccia pølse

Jeg elsker risotto, og forleden dag skulle vi have det sammen med nogle gæster. Min kæreste er en haj til at lave det, men denne gang var det mig, der fik lov til at vælge ingredienserne. Lidt utraditionelt valgte jeg fennikel og den italienske salsiccia pølse (Kan bl.a. fås i Salling og Supermarco). Den var fantastisk, og selvom den ene gæst ikke bryder sig om fennikel, spiste han hele to portioner, fordi det smagte så godt.

320 gr. Arborio, Canaroli eller Vialone Nano ris

80 gr. smør

70 gr. parmesanost

1 glas tør hvidvin

1,2 liter varm grøntsagsbouillon

1 stk. fennikel

400 gr. Salsiccia pølse med fennikelfrø

2 skalotteløg

Olivenolie

2 fed hvidløg

  1. Skær fenniklen i tynde skiver på et mandolinjern.
  2. Fjern skindet fra pølserne og kom farsen på en pande. Hak farsen med en paletkniv, så den smuldre i mindre stykker. Der skal ikke fedtstof på panden, da pølserne er fede i sig selv.
  3. Når farsen er gennemstegt kommes 1/2 glas hvidvin ved og væsken koges ind.
  4. Farsen tages af og fenniklen kommes på sammen med lidt olivenolie. Når den er blevet blød, må ikke tage farve, tages den af.
  5. I en stor pande med høje sider eller en risottopanden kommes skalotteløg og hvidløg med lidt olivenolie. De svitses, til de er klare.
  6. Tilsæt derefter risene og sauter videre i nogle minutter.
  7. Tilsæt resten af hvidvinen, og lad den koge ind i risene.
  8. Tilsæt den varme bouillon lidt ad gangen. Risene skal være dækkede hele tiden. Husk, at røre hele tiden.
  9. Kog risene indtil de er møre (ca. 20 min.), der skal stadig være en smule bid i dem. Der skal stadig være en smule væske
  10. Kom fenniklen, salsiccaen og parmesanen ned til risene og rør godt rundt.
  11. Tag risene af varmen og rør smørret i.
  12. Servér

 

Print Friendly, PDF & Email