Rimmet torsk med kapersmayo, æbletern, bacon og friturestegte kapers

Rimmet torsk med kapersmayo, æbletern, bacon og friturestegte kapers passer perfekt som forret, som en let frokostanretning eller ret på et buffetbord. Det salte fra baconen og kapersene spiller godt sammen med det søde og lettere syrlige æble. Konsistenserne byder både på noget blødt, sprødt og knasende. Alle sanserne kommer i spil her!

Rimmet betyder at konservere/tilberede fisken ved hjælp af salt og sukker samt have trukket i køleskabet. Det er meget vigtigt, at fiske er helt frisk og har været frosset mindst 1 døgn inden.

Rimmet torsk med kapersmayo, æbletern og bacon

Rimmet torsk

300 g. frisk torsk, der har været frosset min. 1 døgn

1 spsk. groft salt

½ spsk sukker

  1. Læg den optøede torsk i et ildfast fad og drys salt og sukker ud over ca. 1 døgn før, du skal bruge den.
  2. Kom film om hele fadet og stil det i køleskabet for at trække.
  3. Skær torsken i tynde skiver og anret flot på en tallerken,

Kapersmayo

1 glas kapers, hvor 15 stk. er taget fra til fritering

1 æggeblomme

ca. 1 ½ dl. smagsneutral olie f.eks. solsikkeolie

ca. 3 tsk. sennep (smag dig frem)

Citronsaft

  1. Æggeblomme, sennep og lidt citronsaft piskes sammen med et piskeris.
  2. Olien tilsættes lidt ad gangen. Vær meget forsigtig med ikke at tilsætte for meget, da den så ikke vil blive tyk.
  3. Når olien er optaget i blandingen, er mayoen dejlig tyk.
  4. Bliver den for tyk, kan man tilsætte lidt vand eller mere citron (alt efter ønsket syrlighed)
  5. Til sidst smages mayoen til med hakkede kapers, salt/peber og måske lidt mere citron.

Pynt

1 pk. bacon, stegt sprød og skåret i små stykker

1 æble i tern

Kapers, der er friteret et par minutter i solsikkeolie, indtil de åbner sig som blomster.

Anretning

  1. Anret torskeskiverne på en tallerken
  2. Placérsmåøer af kapersmayotilfældigtrundtomkringpåtallekenen
  3. Drys baconstykkerne og æbleternene over torsken.
  4. Slut af med at drysse de friteredekapers over retten

 

August 2017

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!