Perfekt stegt lammeculotte

Er der noget, der er nemt gæstemad en fredag aften, hvor man bare ikke orker det store, så er det lammeculotte. Jeg har her lavet det helt traditionelle tilbehør til – tzatziki og tomatsalat. Men man kan lave lige, hvad man har lyst til. Kødet skal kun have mellem 20-30 min. i ovnen, så der er hurtigt mad på bordet.

Lammeculotte skal ikke være gennemstegt, men have en dejlig rosa farve. Husk, at kødet skal hvile 5-10 min., når det er kommet ud af ovnen. Så forsvinder saften ikke fra kødet.

4 pers.

2-3 lammeculotte

2 fed hvidløg

Salt/peber

  1. Brun lammeculotterne af på en pande, så de får en flot brun farve.
  2. Gnid hvidløg på fedtlaget og gnid køddet med salt og peber.
  3. Kom culotterne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
  4. Tjek temperaturen efter 20 min. ved at stikke et stegetermometer i kødets tykkeste del.
  5. Culotterne er færdige, når temperaturen inde i kødet er på 58 grader. Ønsker man den mere gennemstegt, skal den op på 62 grader.
  6. Lad køddet hvile i 5-10 min.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *