Nye danske jordbær med bagt feta og rucola

Der findes intet bedre, end når de første danske jordbær begynder at komme frem i butikkerne. Jordbæret er ret alsidigt og kan bruges både i det salte og det søde køkken. Her bliver det brugt i det salte køkken til en frokostsalat eller en salat til hovedretten. Du vælger selv. Salaten er meget enkelt og tager kun 15 min. at lave.

Til 1 person

10 jordbær

200 g. feta, gerne en hård

100 g. rucola

50 g. solsikkekerner

God jomfruolivenolie

Sort peber

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft/180 alm. ovn.
  2. Skær fetaen i små tern.
  3. Vend fetaen i olivenolie og kom den i ovnen i 15 min.
  4. Rist solsikkekernerne på en tør pande til de får en smule farve.
  5. Skær jordbærrene i skiver.
  6. Skyld rucolaen.
  7. Anret jordbærrene på en tallerken, så det ligner en blomst og drys med sort nykværnet peber.
  8. Vend rucolaen i lidt olivenolie og læg den oven på jordbærrene. Sørg for, man stadig kan se jordbærrene.
  9. Kom den bagte feta oven på rucolaen.
  10. Drys med solsikkefrøene og hæld lidt olivenolie over.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!