Kyllingebryst med æble og estragon-salsa

Jeg elsker denne ret, fordi den er så frisk. Æble og estragon-salsaen er helt fantastisk og smager skønt sammen med hvidløgskartoffelmosen. Om det er kylling eller fisk, man bruger, er egentlig ligegyldigt, man kan sagtens bruge salsaen til begge typer kød.

Retten er perfekt til gæster, fordi den er hurtig og let at lave. Og så imponerer smagssammensætningen hver gang.

2 personer

Æble- og estragonsalsa

2 Granny Smith æbler (grønne)

2 citroner

1 dl. æbleeddike

1 dl. god olivenolie

1 håndfuld estragon

Salt og peber

  1. Skær fileter af de to citroner. Skær bund og top af citronen. Skær skrællen af citronen. Tag den skrællede citron i den ene hånd og med den anden bruger du en kniv til at skære ned på hver side af de hvide hinder. Så skulle fileterne være skåret fri.
  2. Når alle fileterne er skåret fri, hak dem groft og kom dem i en skål.
  3. Pres resten af citronen ned i skålen til fileterne.
  4. Kom 1 dl. æbleeddike og 1 dl. olie ned til citronfileterne.
  5. Skær æblerne i tern. Kernehuset skal være fjernet. Kom dem ned til citronerne og marinaden.
  6. Hak en håndfuld estragon og kom det ned i blandingen.
  7. Smag til med salt og peber og bland godt. Blandingen skal være forholdsvis syrlig.

Kartoffelmos med hvidløg

4 bagekartofler

50 g. smør

1/2 til 1 dl. sødmælk

2 fed hvidløg

  1. Skræl kartoflerne og skær dem ud i store tern.
  2. Kom dem i rigeligt vand og kog dem til de er helt møre. Husk, ingen salt i vandet.
  3. Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra.
  4. Kom smør ned til kartoflerne samt 2 fed presset hvidløg.
  5. Mos kartoflerne med en elektrisk håndpisker.
  6. Kom mælken ned til kartoflerne lidt ad gangen. Pas på mosen ikke bliver for tynd.
  7. Krydr med salt og peber.

Kyllingebryst

2 kyllingebryster

Salt og peber

  1. Steg kyllingebrysterne eller lav dem sous vide ved 67 grader i 1 time.
  2. Krydr med salt og peber
  3. Servér

Hvis du vil vide mere om sous-vide metoden, kan du læse mere her

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!