Gao Bao med and i hoisinsauce, gomadressing og chilimayo

Gao bao med and i hoisinsauce med gomadressing og chilimayo er mine yndlingsingredienser, når jeg laver bao. 

Bao

De dampede boller med lækkert fyld er blevet en af mine yndlingsretter, når jeg har rester. I denne opskrift brugte jeg rester af confiteret and, men det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan kommes i disse lækre boller.

Dressinger som goma, chilimayo og hoisinsauce er perfekte til at give bollerne den helt rigtige smag. Se opskrifterne længere nede på siden.

Man kan købe en pose melmiks (reklamelink), når man skal lave bao. Det fås bl.a. hos Pandasia (reklamelink), som handler med asiatiske dagligvarer online. Du kan også købe dine bao (reklamelink) frosne, så du kun skal dampe dem. Men her følger en opskrift på bao, hvor man selv laver dem.

Til 4 personer

Bao

Du skal bruge:

250 ml. lunkent vand

1 1/2 spsk. tørgær

2 spsk. sukker

1 spsk. solsikkeolie

370 g. hvedemel

1 1/2 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

  1. Opløs gær og sukker i vandet.
  2. Rør bagepulver og hvedemel sammen.
  3. Kom væsken ned til melet, rør rundt og kom olien i.
  4. Ælt dejen i 10 min. til den er blød og lækker.
  5. Stil den til hævning i 1 time.
  6. Når dejen har hvilet i en time, skal den deles i 10 små og lige store boller.
  7. Rul hver bolle ud til en oval cirkler.
  8. Smør cirklerne med sesamolie på den ene side.
  9. Fold den ene halvdel af cirklen ind over den anden.
  10. Læg baoen på et lille stykke bagepapir og lad dem hæve i 20 min.
  11. Sæt den kinesiske dampkoger oven på en pande med vand og lidt eddike.
  12. Læg ca. 4 boller i damperen og damp dem i 20 min.

Mayonnaise

Du skal bruge:

2 æggeblommer

Ca. 2 dl. solsikkeolie

Ca. 2 tsk. eddike eller citronsaft

Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommerne med lidt salt og kom olien i lidt ad gangen.
  2. Pas på kun at tilføre en smule olie ad gangen, ellers kan blommerne ikke optage olien.
  3. Mayoen er færdig, når olien er brugt, og konsistensen er tyk.
  4. Smag til med eddike, salt og peber.

Gomadressing

3 spsk. ristede og blendede sesamfrø

1/2 spsk eddike

1 spsk. sukker

3 spsk. hjemmelavet mayo

1/2 spsk. soya

1/2 spsk. sesamolie

  1. Sesamfrø ristes på en pande og blendes til mel.
  2. Bland ingredienserne sammen.
  3. Smag til med eddike og sukker.

Chilimayo

Du skal bruge:

3 spsk. hjemmelavet mayo

1-2 spsk. sriracha chilisauce (fås i asiatiske supermarkeder)

Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Bland mayo med chilisauce og smag til med salt og peber.

Derudover skal du bruge:

300 gr. confiteret andelår i små stykker (kan købes på dåse eller laves selv)

50 ml. hoisinsauce

1 rød chili i skiver

1 bdt. koriander

1 håndfuld hakkede peanuts

8 blade hovedsalat

Bao fortsat

  1. Når bollerne er dampet, kommes anden på panden og varmes op sammen med hoisinsaucen.
  2. Kom chilimayo, et salatblad samt and i baoen.
  3. Kom derefter gomadressing, chilistykker, koriander og hakkede peanuts oven på.
  4. Servér

Vinen til maden

Til Gao bao med and i hoisinsauce vil jeg servere en lækker thailandsk øl. Der er ikke noget bedre til at slukke tørsten.

Dessert

Vil du servere en lækker dessert, der passer til det asiatiske tema, vil jeg anbefale min opskrift på saltet karamel- og kokosis eller sort sesam is med sesam karamel kiks

Sort sesam is med sesam karamel kiks
Sort sesam is med sesam karamel kiks

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!