Saltet karamel- og kokosis

Jeg fik inspirationen til denne is efter mit besøg på restauranten Kiin Kiin Bao Bao, hvor jeg fik en dessert med saltet kokosis og karamelstykker oven på. Jeg ville forsøge at lave noget lignende, men havde ikke helt forstået, at det var en saltet kokosis, jeg fik. Jeg var overbevist om, det var en saltet karamelis med kokossmag. Så det var der, mit eksperiment startede. Heldigvis smagte isen dejligt, og jeg skal bestemt lave den igen.

Saltet karamel- og kokosis

4 personer

Du skal bruge:

1 dåse kondenseret mælk

1 dåse kokosmælk

2 spsk. kokossukker eller lidt mindre rørsukker

Flagesalt

Ismaskine

  1. Læg dåsen med den kondenserede mælk i en gryde og dæk den med vand.
  2. Vandet skal nu koge i 3 timer, og man skal hele tiden sørge for, at der er vand over dåsen, så mælken bliver kogt.
  3. Efter de tre timer åbnes dåsen og karamellen tages ud og kommes i en skål. Den skal nedkøles.
  4. Når karamellen er kold blandes den med kokosmælken.
  5. Smag karamellen og kokosmælken til med sukker.
  6. Kom derefter lidt flagesalt i af gangen. Det er en balancegang, hvor meget man skal komme i. Den skal smage af salt, men stadig være sød og lækker.
  7. Kom massen i ismaskinen og rør den ind til den bliver som softice ca. 40 min.
  8. Isen kommes i fryseren et par timer. Derefter er den færdig.
  9. Server isen med kokosflager eller flager af karamel.

Print Friendly, PDF & Email